3. septembar 2015.3. sep 2015.
KONjIČKI SPORT

U ČAST OPŠTINE

U subotu, na Hipodromu, u Bogatiću biće održano četvrto ovogodišnje konjičko takmičenje. Po službenim propozicijama biće održano pet galopskih nadmetanja od kojih jedno gde će galopska grla trčati upregnuta u sulke .
Centralni događaj dana je, tradicionalna trka za pehar opštine Bogatić, na deonici od 2.400 metara. Inače, prošle godine u toj trci, pobedilo je grlo Ilije Tadića, Alimpije. Taj ždrebac je zobnatički odgoj, a kada pominjemo Zobnaticu, treba istaći da će posle pauze od devet godina, u nedelju, biti održan prvi takmičarski dan u Bačkoj Topoli.
Kako je bilo reči na skupštini Konjičkog saveza Srbije, održanoj u Šapcu, u maju - da će ove godine biti jedno takmičenje na tom Hipodromu, a u narednoj godini biće obnovljene „Zobnatičke konjičke igre“. Kako stoji u propozicijama tog takmičarskog sastanka glavni događaj dana biće nadmetanje galopera pod nazivom „Memorijal Princa Pavla“ Uz pet galopskih trka, biće održano i dve kasačka nadmetanja gde su upisana najbrža grla u Srbiji, sa vremenima ispod jedan sa šesnaest . Inače, u nedelju i Hipodrom u Beogradu, održava takmičarski dan a da li će ga biti zavisi od upisa i stvarnog starta upisanih grla. Jedno je sigurno, zaljubljenici u taj sport - imaju bogat vikend ispred sebe pa se mogu opredeliti za Bogatić, Bačku Topolu, ili Beograd.
B.P.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa