3. septembar 2015.3. sep 2015.

POČETAK NOVE ŠKOLSKE GODINE

Na početku školske godine i dve godine nakon uvođenja obavezne ciklične promene smena u osnovnim školama u Srbiji, sa žaljenjem možemo da tvrdimo da se nastavlja štetočinsko delovanje Ministarstva prosvete i ministra Srđana Verbića.
Umesto u izbornim kampanjama proklamovanih ulaganja Republike Srbije u obrazovanje i poboljšanje nivoa nastave, dobili smo nezadovoljne profesore i nastavnike kojima su još više smanjene mizerne plate, ukinuti su besplatni udžbenici, donet novi Pravilnik o finansiranju osnovnih i srednjih škola pomoću kojeg će biti ukinuti stručni saradnici u školama, najavljuje se novi Pravilnik o ocenjivanju u srednjim školama, preti se otkazima hiljadama profesora i nastavnika...
Spisak je predugačak i mogli bismo ga nastaviti u nedogled. Kada je tako, Udruženje roditelja postavlja pitanje Ministarstvu prosvete, da li je cilj njihovog delovanja potpuno uništenje prosvete Srbije, sa očiglednom namerom da generacije naše dece budu što neobrazovanije? Ako je tako, a očigledno jeste, gde će naša deca da uče, ako se namerno uništava državno školstvo Republike Srbije. Za razliku od dece sadašnjih državnih čelnika, osiromašeni roditelji srpskih učenika nemaju novca za preskupe privatne škole i univerzitete, na kojima se štancuju diplome nazovi mastera i doktora nauka.
Najmanje što možemo da očekujemo od sadašnjeg ministra prosvete Srđana Verbića je da podnese ostavku i spasi prosvetu, jer u suprotnom građani Srbije i njihova deca nazovi reforme u školstvu neće preživeti.
Udruženje roditelja „FAH“

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa