17. jun 2010.17. jun 2010.
PROIZVODNjA U MAČVANSKOM I KOLUBARSKOM OKRUGU ZNATNO VEĆA NEGO U SRBIJI

APRILSKI RAST PROIZVODNjE 19 PROCENATA

Od januara do aprila industrijska proizvodnja u Mačvanskom i Kolubarskom okrugu u odnosu na isti period prošle godine povećana za 9,5 odsto, što je za pet procenata više nego u Srbiji. Aprilska proizvodnja je imala rast od 19 odsto u odnosu na isti mesec minule godine
U Mačvanskom i Kolubarskom okrugu, sudeći po industrijskoj proizvodnji, oporavak privrede je izvestan. Za četiri meseca ostvarena je proizvodnja za devet i po odsto veća, nego u istim mesecima minule godine. Posebno je bio plodan april u kome je proizvodnja za 19 procenata nadmašila isti mesec prošle godine. Nije onda čudno što je rast proizvodnje u dva okruga za pet procenata bolji od republičkog proseka.
Ovakav trend proizvodnje u javnosti se različito tumači. Političari, pogotovo oni na vlasti, već uveliko tvrde da je ekonomska kriza iza nas. Analitičari, oni koji studioznije analiziraju ekonomske parametre, stoje na stanovištu da je sa aprilskom proizvodnjom zaustavljena stagnacija i da ima blagih nagoveštaja da će taj pozitivan trend biti nastavljen. Ono što je jasno veoma brzo će se pokazati ko je bio realniji u procenama.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa