3. septembar 2015.3. sep 2015.
REKONSTRUISANA ŠKOLA U ZMINjAKU

BOLjI USLOVI ZA UČENIKE

Osnovna škola u Zminjaku rekonstruisana je tokom leta. U matičnoj školi uređen je hidro-sanitarni čvor, dok je u izdvojenom odeljenju u Petlovači obavljeno krečenje učionica i hodnika
Od nove školske godine učenici i nastavno osoblje Osnovne škole „Jovan Cvijić“ u Zminjaku imaju mnogo bolje uslove za rad. Tokom avgusta izvršeni su radovi na zameni kanalizacionih i vodovodnih cevi, a kompletno su renovirani i školski toaleti. Sanacijom hidročvora rešen je dugogodišnji problem.
- Tokom avgusta smo uspeli da rešimo velike probleme koje smo imali sa vodovodnim i kanalizacionim instalacijama. Zbog dotrajalih cevi bio je ugrožen i jedan zid na školskoj zgradi, koji je bio natopljen vodom. Uspeli smo da saniramo ovaj problem, a potom smo izvršili i kompletnu rekonstrukciju školskih toaleta. Postavljena je nova sanitarna oprema, kao i keramičke pločice. U izdvojenom odeljenju u Petlovači smo okrečili čitav sprat školske zgrade. Veliku zahvalnost drugujemo predstavnicima Gradske uprave, koja je finansirala ove radove. Mi smo, sa druge strane, pokazali spremnost da rešavamo probleme, navodi Vladimir Simović, direktor OŠ „Jovan Cvijić“
Vrednost radova u Zminjaku i Petlovači iznosi milion i 500.000 dinara, a novac je obezbeđen iz gradskog budžeta Šapca. Nadležni očekuju da u narednom periodu sopstvenim sredstvima izvrše renoviranje sistema za grejanje i postave video nadzor. Meštane raduje dobra saradnja sa gradom, te se nadaju se da će biti nastavljena i u narednom periodu.
- Cilj nam je da đaci u selu imaju uslove za boravak u školi poput svojih vršnjaka u gradu. Ovo je pokazatelj da idemo ka tome. Gradonačelnik Šapca je pre izvesnog vremena boravio u Zminjaku, kada smo mu ukazali na problem sa instalacijama u školi koji je postojao. Drago nam je da je uvažio naše sugestije, i da je grad brzo obezbedio novac za izvođenje radova. Nadamo se da će se takva praksa nastaviti i u budućnosti kaže Dragan Stanković, odbornik Inicijative „Selo-grad“.
Osnovna škola „Jovan Cvijić“ osnovana je 1841. godine, i druga je nastarija seoska škola na području grada Šapca. U Zminjaku i Petlovači nastavu pohađa oko 300 učenika, a raduje podatak da je broj dece tokom poslednjih godina konstantan, odnosno da se retko ko odlučuju da napusti selo. Đaci su vredni i uspešni, tako da su prošle godine svojoj školi doneli pregršt nagrada i priznanja sa opštinskih i okružnih takmičenja, a velike uspehe imali su i na republičkim smotrama najboljih učenika.
M.Maksimović

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa