3. septembar 2015.3. sep 2015.
REKONSTRUKCIJA AMBULANTE U DOBRIĆU

KVALITETNIJE ZDRAVSTVO

Početku renoviranja važne zdravstvene ustanove u Pocereni prisustvovali su rukovodioci Doma zdravlja i gradski čelnici
Prošlog četvrtka počela je rekonstrukcija ambulante u Dobriću. Meštani ovog, ali i okolnih pocerskih sela koji ovde ostvaruju pravo na primarnu zdravstvenu zaštitu, u budućnosti će imati mnogo bolje uslove.
- Ovo je jedan od najopsežnijih poslova kada je u pitanju poboljšanje infrastrukturnih uslova u Domu zdravlja Šabac u poslednje vreme. Na ovaj način, uz pomoć grada ostvarujemo kontinuitet u nastojanju da se svi naši sugrađani leče u istim uslovima, nezavisno od toga u kom delu Gradske uprave žive. Pocerina će, ovim radovima, dobiti jednu potpuno uslovnu ambulantu, po svim standardima, što je važno i za naše korisnike, ali i za zaposlene. Ovde je više od dve hiljade korisnika i svi oni će se ubuduće lečiti u mnogo bolje opremljenom prostoru. Veliki posao nas čeka i u Prnjavoru, a, uz podršku grada u ovoj godini planiramo da uradimo i centralnu sterilizaciju, nabavimo ultrazvučne i druge aparate. Sve to, uz stručnost zaposlenih, garantuje kvalitetnu i bezbednu zdravstvenu zaštitu, rekao je prim. dr Miroslav Popović, direktor Doma zdravlja Šabac.
Početku rekonstrukcije ambulante u Dobriću prisustvovali su i zamenik gradonačelnika Šapca Nemanja Pajić, kao i gradski većnici dr Branko Vujković i Nataša Radovanović. Oni su istakli da je ovaj posao potvrda težnji grada da svi stanovnici Šapca, bez obzira na to da li žive u gradu ili na selu, imaju podjednako kvalitetnu zdravstvenu negu.
- Zaposleni u Domu zdravlja Šabac veoma profesionalno i posvećeno obavljaju svoj posao. Ova ustanova je uzor mnogima u primarnoj zdravstvenoj zaštiti u Srbiji i zato je zadatak grada da pruži podršku zaposlenima i rukovodstvu ove ustanove. Za rekonstrukciju ove ambulante u kojoj se leče žitelji iz ovog dela Pocerine ““ Dobrić, Culjković, Radovašnica, grad Šabac je opredelio 2 miliona dinara. Podržaćemo i druge projekte i aktivnosti Doma zdravlja Šabac koji za cilj imaju poboljšanje uslova u kojima se leče naši sugrađani. Tako će biti rekonstruisana i ambulanta u Prnjavoru, a nabavljena je i oprema koja je neophodna za još kvalitetniju zdravstvenu zaštitu. Naravno da je za ispunjavanje visokih standarda, što postiže Dom zdravlja Šabac, osim infrastrukture, veoma važno dalje usavršavanje i edukacija, pa me raduje i informacija da će pet lekara i dva stomatologa uskoro krenuti na specijalizacije, istakao je Nemanja Pajić.
Planirano je da kompletna rekonstrukcija ambulante u Dobriću bude gotova do kraja septembra. Vrednost radova iznosi dva miliona dinara, a sredstva za rekonstrukciju su obezbeđena iz gradskog budžeta.
M.S.M.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa