17. jun 2010.17. jun 2010.
JEDINI FESTIVAL CVEĆA U DRŽAVI

GRAD PODRŽAVA SELO RUŽA

Manifestacija ,,Ruže Lipolista“ već petnaest godina okuplja najznačajnije proizvođače ruža iz Srbije i okolnih zemalja. Ove godine, traje od 17. do 19. juna
Festival počinje u pešačkoj zoni u Šapcu, u večernjim časovima, kada će damama biti poklonjeno 1.000 ruža. U nastavku programa planiran je nastup kamernog orkestra ,,Šabački solisti“ i ulične izložbe radova grupe ,,Krug 10“ i članova Udruženja likovnih stvaralaca Šapca.
U petak, 18. juna, u Etno selu porodice Topalović u Lipolistu, od 19 časova, počinje nastup grupe ,,Nostalgija“. Nakon toga, modna revija ,,Četiri boje bele“ kreatorke Marije Ivanković ““ Jurišić, a od 21 čas, u dvorištu škole u Lipolistu nastupa grupa ,,Garavi sokak“. U programu će učestvovati i učenici Škole za umetničke zanate koji će tokom večeri slikati i beležiti svoje impresije na platnu.
Narednog dana, u centru Lipolista od 10 časova, biće organizovana parada fijakera i izbor najlepše zaprege. Od 11 časova je otvaranje izložbe cveća, proglašenje pobednika i nagrađenih. Biće uručena i tradicionalna nagrada ,,Prsten prijateljstva“, a nakon toga sledi obilazak rasadnika vožnjom fijakerima. Biće održano i stručno savetovanje, ,,Mogućnosti i značaj razvoja seoskog turizma u Lipolistu“, koje će održati Slavka Nedeljković, predstavnik Udruženja za bavljenje seoskim turizmom.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa