Info

10. septembar 2015.10. sep 2015.
POKRET ZA ŠABAC ZELENIH SRBIJE

REFORMA U RADU INSPEKCIJSKIH SLUŽBI

Pokret za Šabac Zelenih Srbije u ponedeljak su održali konferenciju za medije o radu gradskih inspekcijskih službi i komunalne policije, čije su propise i odluke, kako su istakli, “vreme i realni život pregazili”. Između ostalog, od 2007. godine, kada je Šabac dobio status grada, posle stupanja na snagu Zakona o teritorijalnoj organizaciji, nije izmenjena odluka o dozvoljenom broju domaćih životinja u mesnim zajednicama.
- Još uvek je važeća oduka iz 1995. godine za seoske i prigradske mesne zajednice, što rezultira plaćanjem novčanih kazni ili odlaskom u zatvor zbog gajenja četiri mačke u dvorištu ili kokošaka na svom imanju u Tabanoviću. Poznat je i primer iz Rumske, gde je kažnjen domaćin zato što je vezao svog psa čuvara pored ambara, a nije mu sagradio boks sa kanalizacionim odvodom koji bi se verovatno ulivao u postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u Šapcu, izjavio je dr Dejan Pavlović, predsednik Pokreta.
Zeleni Šapca su podnosili prijave za nelegalne i po zdravlje opasne privredne aktivnosti u Pocerskom Metkoviću, za napušteno gradilište puno komunalnog otpada i špriceva na uglu Dr Andre Jovanovića i Cara Dušana u Šapcu, kao i za nelegalnu deponiju na privatnom imanju u Pocerskom Pričinoviću. Međutim, problemi su ostali nerešeni.
- Smatramo da je potrebno ozbiljno analizirati rad gradske inspekcijske službe i komunalne policije, gradske odluke i propise po kojima postupaju, brojnost zaposlenih u ovim službama i njihovu opremljenost, stručnost i motivisanost za posao, postojanje koruptivnih elemanata i pritisaka sa strane, dodao je Pavlović.
Zeleni Šapca će uputiti inicijativu gradonačelniku Nebojši Zelenoviću, od koga očekuju da, u saradnji sa saradnicima, analizira i reši navedene probleme u radu komunalne policije i gradskih inspekcijskih službi.
M.F.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa