17. jun 2010.17. jun 2010.
PRIVREDNO NOVINARSKA DELEGACIJA ITALIJE U ŠAPCU

U SRBIJU VREDI ULAGATI

Gradonačelnik Šapca Miloš Milošević prošle subote u Gradskoj kući priredio je prijem za privredno novinarsku delegaciju italijanske regije Veneto. Pre dolaska u Šabac, gosti iz Italije posetili su novosadsku fabriku “Uljarice Bačka“, boravili u Rumi gde su ih primili ministar poljoprivrede Saša Dragin i predsednik opštine Ruma Goran Vuković, a prethodni dan proveli su u Institutu ekonomskih nauka u Beogradu. Kako su istakli, namera im je bila da upoznaju privredne potencijale Mačve i Srema i utis&
Gradonačelnik Šapca okarakterisao je posetu kao još jednu dobru priliku da se Šabac predstavi u najboljem svetlu. Istovremeno je ocenio da dosadašnji kontakti sa italijanskim delegacijama nisu dali očekivane efekte.
- Italija je naš prvorazredni privredni partner i uvek je bila među vodećim zemljama u spoljnotrgovinskoj razmeni Srbije. Vežu nas i tradicionalno prijateljski odnosi. Ali ipak ostvareni kontakti nisu u srazmeri sa postignutom saradnjom. Od ovog susreta očekujem da zajednički analiziramo razloge takvog rezultata i doprinesemo intenzivnijoj i konkretnijoj saradnji regije Veneto i Šapca, zaključio je gradonačelnik Milošević.
Martino Anđolo Montanja, gradonačelnik grada Kornedo Vićentino, istakao je važnost prikupljanja informacija na licu mesta i sticanja realne slike o Srbiji i njenim građanima. Prema njegovom mišljenju, to je najbolji način da se poslovni svet Italije upozna sa potencijalima naše zemlje.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa