10. septembar 2015.10. sep 2015.
DAN OPŠTINE BOGATIĆ

SEĆANjE NA JANKA VESELINOVIĆA

Kraćim govorom predsednika opštine Nenada Beserovca i koktelom u svečanoj opštinskoj sali, obeležen je 10. septembar Dan opštine Bogatić.
U obraćanju predsednika nije bilo reči o ovom istorijskom datumu iz 1381. godine, kada je knez Lazar Hrebeljanović, Ravaničkom poveljom ustvari, pripojio sadašnje mačvanske atare svom posedu. Od tada Mačva počinje da deli sudbinu Srbije i njene državnosti. Predsednik nije uobičajeno govorio o velikim, a nedovoljno iskorišćenim prirodnim potencijalima ovog kraja, što je praktikovano ranijih godina za ovakve prilike.
Beserovac je samo nabrojao kapitalne investicije za ovu opštinu, čije sprovođenje je u toku ili se planira. To su završni radovi na izgradnji sportske sale u Bogatiću, kanalizaciona mreža u sedam ovdašnjih naselja, izgradnja nasipa kraj Drine, renoviranje hipodroma u Bogatiću, a kao vrhunski rezultat u sportskom životu, ocenio plasman Rukometnog kluba “Mačva” Bogatić u prvu ligu.
Za kraći kulturnoumetnički program bili su zaduženi: Kulturno-obrazovni centar Bogatić, Narodna biblioteka “Janko Veselinović” u ovoj varošici i istoimeno amatersko pozorište uz pomoć novoformiranog hora KOC pod upravom Ivana Radovanovića. Ovaj deo svečanosti protekao je u znaku sećanja na život i delo Janka Veselinovića. Čitanjem delova iz njegovog najpoznatijeg romana “Hajduk Stanko”, pripovedaka i anegdota, evocirane su uspomene na poznatog književnika, rodom iz ovog kraja.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa