10. septembar 2015.10. sep 2015.
MAČVANSKO STOČARSTVO POTVRĐUJE KVALITET

“OKTAVIJA DVA” PONOVO PRVA

Krava Milana Bojčića, uglednog poljoprivrednika iz Dublja “Oktavija dva”, simentalske rase, ponovo je pobedila na nedavno održanoj, sedmoj opštinskoj izložbi goveda i ovaca na stočnoj pijaci u Bogatiću. Ovim je nastavljena dobra tradicija Direkcije za poljoprivredu i selo opštine Bogatić, da promoviše stočarstvo i koliko-toliko pomogne stočarima u nezavidnoj ekonomskoj situaciji u kojoj su se našli.
Šampionka izložbe izborila je laskavu titulu u velikoj konkurenciji, što je i svojevrstan dokaz da mačvanski stočari ne odustaju lako od proizvodnje bez obzira na evidentnu krizu i ogromne probleme kako u plasmanu, tako naplati mleka s jedne te skupoj ishrani svojih ljubimica s druge strane. A kvalitetna ishrana je jedan od osnovnih preduslova napredne proizvodnje.
“Oktavija dva”, oteljena je u oktobru 2010. godine. Otac joj je bik Rumba, a majka “Oktavija jedan”, po kojoj je dobila ime. Drugi put pobeđuje na izložbi u Bogatiću, a u jednoj laktaciji daje blizu 6.000 kilograma mleka. Ovdašnji veterinari, slažu se u oceni da je ovim na najbolji način potvrđena dominacija simentalske rase goveda u ovom kraju.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa