10. septembar 2015.10. sep 2015.
RAZGOVORI GRADONAČELNIKA SA PRIVREDNICIMA

PODRŠKA MALOJ PRIVREDI

Posete gradonačelnika Šapca uspešnim preduzećima na području grada nastavljene su prošle nedelje
Preduzeće „Savro“ osnovano je pre 15 godina. Iako je primarna proizvodnja u početku bila okrenuta ka izradi specijalnih mašina za obradu drveta, tržišni zahtevi su uslovili da se obim delatnosti proširi, što se ispostavilo kao dobar poslovni potez.
- Ozbiljnije i intenzivnije se bavimo proizvodnjom od 2008. godine. Pored proizvodnje čeličnih konstrukcija, koja je osnovna delatnost, bavimo se montažom panela. Naša uža specijalnost je rekonstrukcija benzinskih pumpi. Osim u Šapcu, radimo u Beogradu i Novom Sadu. Trenutno imamo 19 stalno zaposlenih radnika, a zbog prirode posla često angažujemo ljude i na određeno vreme, rekao je šef proizvodnje preduzeća „Savro“ Miodrag Vasić.
Ovo preduzeće prošlog četvrtka posetio je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović. Tom prilikom, on je naglasio važnost rada malih i srednjih preduzeća za privredu svakog grada.
- Ovakve firme su dobar primer kako treba graditi sopstveni, privatni biznis. Mala firma sa stabilnim brojem zaposlenih i redovnim godišnjim obrtom, primer je stabilnog poslovanja. Sa rukovodstvom preduzeća razgovarao sam o mogućnosti proširenja posla i zapošljavanja novih ljudi, kao i o ulozi koju u njihovom napretku može imati grad Šabac. Vrata Gradske uprave su uvek otvorena za naše privednike, poručio je gradonačelnik Zelenović.
Gradonačelnik Šapca posetio je i firmu „Duga-EL“, koja se takođe nalazi u Industrijskoj zoni. Ova firma uspešno posluje od 1993. godine, izvozi u zemlje regiona a ima veoma široku paletu proizvoda.
- Bavimo se izradom svetlećih reklama, prodajom leksana, alubond fasada, pravljenjem bilborda i oblaganjem benzinskih pumpi. Trenutno zapošljavamo 15 radnika. Uprkos krizi, poslovanje je za sada stabilno. Planiramo i proširenje proizvodnje, ali to u velikoj meri zavisi od tržišta i drugih spoljnih faktora, rekao je direktor firme „Duga-EL“ Duško Pavlović.
Mala i srednja preduzeća predstavljaju karike razvoja privrede Šapca. Dugogodišnja, neretko i višedecenijska uspešnost ovih privrednih subjekata potvrda su stabilnog funkcionisanja ovih preduzeća, istakao je gradonačelnik Šapca prilikom posete.
M.S.M.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa