10. septembar 2015.10. sep 2015.
ureĐaji za prijem digitalnog televizijskog signala

TV PROGRAM PONOVO DOSTUPAN

Grad Šabac je posredstvom Centra za socijalni rad i gradskih poverenika u seoskim mesnim zajednicama počeo podelu 180 STB uređaja socijalno ugroženom stanovništvu koji nisu korisnici nekog od oblika socijalne pomoći. Reč je uređajima za prijem digitalnog televizijskog signala.
Milan Vasić, direktor Centra za socijalni rad Šabac, objasnio je da je ova ustanova u ime Ministarstva rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja podelila 1320 STB uređaja licima koji su korisnici novčane socijalne pomoći ili tuđe nege i pomoći. Oni su na osnovu tog prava, ostvarili mogućnost da dobiju i besplatne STB uređaje.
- Danas počinjemo akciju podele aparata onim meštanima koji nisu ostvarili pravo po tom osnovu, a nalaze se u lošim socijalno-ekonomskim prilikama. Oko 180 sugrađana se obratilo poverenicima u svim mesnim zajednicama, tako da je odatle potekla inicijativa za ovu akciju. Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović je podržao ovu inicijativu, a Gradska uprava nabavila STB uređaje. Centar za socijalni rad je doneo rešenja, i uz pomoć poverenika sprovodi akciju, rekao je Milan Vasić.
Marijana Lukić, gradski poverenik u Štitaru, navela je da je u ovoj mesnoj zajednici dobila tri zahteva za uređaje i da su sva tri zahteva odobrena. Ona je istakla da je veoma zadovoljna što je posredstvom servisa gradskih poverenika u prilici da učini nešto korisno za meštane Štitara.
Dragoljub Gajić, jedan od meštana Štitara koji je dobilo besplatan STB paket, zahvalio je Gradskoj upravi grada Šapca i gradonačelniku što su im omogućili da ponovo gledaju televizijski program. Kako je kazao, od maja, od kada je isključen analogni TV signal, ostao je bez mogućnosti da prati TV program.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa