17. septembar 2015.17. sep 2015.
KAJAK KLUB “ZORKA”

MILINKOVIĆU SREBRO

Bojan Milinković, junior KK „Zorka“ Šabac osvojio je drugo mesto na Evropskom prvenstvu za juniore i mlađe seniore koje je održano od 17. - 20. septembra u Braskovu kod rumunskog grada Piteštija. U veoma uzbudljivoj trci juniora, u kajaku jednosedu na 200 metara, pobedio je Španac Gomez, koji je bio brži za samo 128 hiljaditih delova sekunde od našeg Milinkovića. Osvajanjem bronzane medalje, ovogodišnji prvak Srbije u K-1 200 metara, u potpunosti je opravdao poverenje državnog selektora.
Srebrnu medalju osvojio je i Marko Dragosavljević u tandemu sa Lukom Karanovićem (B. Palanka), u konkurenciji mlađih seniora, u trci kajaka dvoseda na 200 metara. U ovoj napetoj i uzbudljivoj trci, prvih šest posada prošlo je kroz cilj u razmaku od 48 stotinki. Zlato su osvojili Poljaci, a bronzu Italijani.
Za Reprezentaciju Srbije, na ovom prvenstvu, veslali su dve finalne trke na 1.000 metara Uroš Mitjev i Dragan Hančovski. U trci kajaka dvoseda osvojili su peto mesto, dok u trci četveraca sa Boltićem (Vojvodina) i Vekićem (B. Palanka) bili sedmi.
Sa četiri osvojene medalje (tri srebrne i jedna bronzana) Reprezentacija Srbije izjednačila je rekord šampionata iz 2012. godine u Montemor O Velju.
A. Đenadić

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa