17. septembar 2015.17. sep 2015.
KONFERENCIJA KOALICIJE POBEDA ZA ŠABAC

ŽELjA UNAPREĐENjE ZDRAVSTVENE ZAŠTITE

Odbor za zdravlje koalicije “Pobeda za Šabac” obratio se javnosti u utorak, na Evropski dan mobilnosti. Istakli su da se okupljaju oko zajedničkih postulata sa željom da unaprede kvalitet zdravstvene zaštite i usluga na području grada, pogotovu u domenu primarne zdravstvene zaštite, koja je u nadležnosti lokalne samouprave.
-Bilo je dosta aktivnosti u proteklom periodu koje su bile osnov za pružanje kvalitetne zdravstvene zaštite. To je sve rezultiralo sedmogodišnjom akreditacijom koju je dobio Dom zdravlja, seoske ambulante nesmetano rade, otvoreni su punkotovi hitne pomoći u Volujcu i Prnjavoru, rekao je dr Jovan Ćirić.
Odbor za zdravstvo će u narednom periodu tražiti podršku koalicije da i dalje unapređuju nivo zdravstvenih usluga. Istaknuto je da će to sprovesti kroz stručno usavršavanje zdravstvenih radnika, jer smatraju da je znanje najznačajnije u medicinskoj struci.
Konferenciji su prisustvovali i Zorica Stefanović iz Socijaldemokratske partije Srbije i Aleksandar Boričić iz Socijaldemokratske stranke. Najavljena je i akcija dobrovoljnog davanja krvi koja će se održati sledeće sedmice.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa