17. septembar 2015.17. sep 2015.
SAOPŠTENjE GRADSKOG ODBORA NOVE SRBIJE

NEMOJTE NAS VIŠE BRANITI

Iza nas je još jedna Čivijada, nešto drugačija od prethodnih i , čvrsto verujemo, sasvim drugačija od onih koje će uslediti. Drugačija po tome što su vladari našeg Grada odlučili da, po prvi put u istoriji, mi Šapčani nemamo dovoljno duha, ili smo isti izgubili, pa je bilo potrebno da ovu Čivijadu organizuju kadrovi „uvezeni“ iz cele Srbije. Ovi kadrovi deo su stranke Zajedno za Srbiju, i mi moramo sebi postaviti pitanje da li je naš grad dovoljno velik da podmiri potrebe cele jedne, pa makar i tako male, stranke. I da li je to fer prema građanima Šapca. Ovo možda objašnjava i odsustvo šale na sopstveni račun, pre svega na račun lokalnih vlasti, što je oduvek i uvek bila jedna od odlika Čivijade. Možda je stvar u odsustvu tog našeg, specifičnog, šabačkog duha. A možda taj duh na ovoj i ovakvoj Čivijadi nije ni imao svoje mesto.
Zanimljivo je i pitanje troškova ove Čivijade, najjeftinije u istoriji, kako se moglo čuti. Koliko mi u Novoj Srbiji znamo iz budžeta, gradskog, plaćen je čak i predsednik ili premijer Čivijaške republike, Zoran Kesić. A namera je jasna i ista već neko vreme. Mi smo upozoravali na politizaciju koju je gradska vlast izvršila prilikom proslave prvog dana grada Šapca. Tada je nagrada grada dodeljena Olji Bećković, bez jasnog kriterijuma, a sa samo jednom namerom. Da se na taj način provocira i „gura prst u oko“ republičkoj vlasti. Cela ova Čivijada usmerena je u istu „metu“. Iz budžeta grada, od našeg novca, plaćaju se politički pamfleti i na svaki mogući i nemogući način provocira, napada i ismeva republička Vlada. Bez bilo kakve namere da Vladu Srbije branimo, moramo da primetimo da posle ovih „izleta“ sledi objašnjavanje šta nam je sve ta ista Vlada uskratila zbog političkog neslaganja sa lokalnim vlastima. Dakle, od sve te „šale“ stradamo mi, građani Šapca.
Poštovani sugrađani, nalazimo se u situaciji u kojoj naša lokalna vlast koristi svaku priliku važnu nama građanima da se politički obračunava sa republičkim vlastima, koristeći za te obračune gradski budžet, dakle naš novac. Republičke vlast to vraćaju još većim ignorisanjem naših potreba i našeg grada. Dakle, aktuelna gradska vlast koristi naš novac da dodatno pogorša naš, i ovako težak, položaj. Pitamo danas, vrlo konkretno, gradonačelnika grada Šapca :
Koliko funkcionera srtanke „Zajedno za Srbiju“ iz drugih gradova i varošica je na plaćenim funkcijama u upravi i javnim preduzećima u Šapcu? Da li se novac građana Šapca koristi na plaćanje „gostiju“ iz Beograda i sl. koji naš grad posećuju sa namerom da ismevaju, opanjkavaju i napadaju Vladu Srbije? Da li je za to plaćen i predsednik (premijer) Čivijaške republike? Koliko je koštala Čivijada, i posebno koliko je plaćen Zoran Kesić, koliko Marčelo, koliko je koštala bina, koliko Viva voks, a koliko ekipa „Svežeg vazduha“? Da li su plaćeni našim novcem, iz budžeta grada? Koji je smisao konstantne konfrontacije sa Vladom Srbije i postoji li neki cilj, sem da mi, Šapčani, živimo gore?

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa