17. septembar 2015.17. sep 2015.
PROŠLOG ČETVRTKA SVEČANO OTVOREN GALERIJSKO-PRODAJNI PROSTOR UDRUŽENjA GRAĐANA „KIŠA“

KREATIVNI KUTAK NOVOG GRADSKOG TRGA

Pred osnivačku skupštinu Udruženje građana „Kiša“ otvorilo je vrata svog galerijsko-prodajnog kutka u TC „Kifla“ prošlog četvrtka. Iste večeri kad je promovisan i novi izgled gradskog Trga šabački kreativci i hobisti ponudili su svojim sugrađanima maleni prostor prepun raznoraznih ručno rađenih sitnica.
- Drago mi je i istovremeno sam veoma ponosan što je ovako nešto otvoreno u našem gradu. Ljudi će imati mogućnost da vide naše radove, ali i da iste kupe - rekao je Goran Džinović po zanimanju automehaničar i dekupažista.
„Blažen među ženama“, kako reče njegova koleginica Danica Bešić, računovođa i majstor kada su u pitanju heklane stvari, za sada je jedini koji se pridružio velikom broju kreativnih žena.
- Prezadovoljni i presrećni. Najlepša radnja na najlepšem trgu na svetu i sa najlepšim ženama i jednim gospodinom. Svako može naći poklončić za sebe i nekog svog dragog počev od dekupaža, domaćih sapuna, nakita, heklanih stvari i slično - dodala je Danica.
Da je jedan ovakav prostor bio potreban Šapcu potvrdila je i učiteljica u penziji Ljubinka Rakić koja se bavi heklanjem i pletenjem odevnih predmeta i raznih sitnica.
- Ovo je zaista bilo neophodno za ovako jedan lep grad. U Šapcu ima verovatno još mnogo kreativnih žena i evo prilike da nam se pridruže - pozvala je Ljubinka sve zainteresovane.
Već prve večeri prijatni prostor ispunjen radovima vrednih ruku privukao je veliki broj posetilaca koji su bili dočekani domaćim slanim i slatkim poslasticama i hladnim osveženjem. Kako su istakli članovi ovog Udruženja ovo je samo početak lepog druženja za koji se nadaju da će mnogima ponuditi i više od uloge običnog posmatrača i kupca.
O.G.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa