24. jun 2010.24. jun 2010.
PLIVAČKI ŠAMPION U ŠAPCU

VLADAN ZLATA VREDAN

U poseti Šapcu i Plivačkom klubu “Delfin“ u subotu je boravio prof. dr Vladan Marković, jedan od najpoznatijih srpskih plivača u istoriji ovog sporta
Sjajni srpski plivač, specijalista za delfin stil, sada profesor Visoke škole za sport i zdravlje u Beogradu, i takmičar na plivačkim master turnirima u svetu, u Šabac je došao da, savetima i neposrednim delovanjem, pomogne šabačkom klubu čiji mladi plivači postižu sve bolje rezultate. Trener “Delfina“, profesor Nebojša Poznanović upravo kod doktora Markovića, na Visokoj školi za sport i zdravlje, studira za plivačkog trenera. Veliko iskustvo i znanje sjajnog plivača i pedagoga Vladana Markovića, mnogo će značiti mladim delfinima iz Šapca.
Priznanja za istoriju
Da podsetimo čitaoce: Vladan Marković je četvorostruki olimpijac SRJ, Crne Gore i Srbije, i Srbije (Atlanta 1996, Sidnej, 2000, Atina 2004, Peking 2008.). Osvojio je tri medalje na Mediteranskim igrama, četvorostruki je balkanski šampion na 100 i 200 metara delfin stilom, sedmi na svetskom prvenstvu u Rio de Žaneiru i učesnik, čak, devet evropskih prvenstava sa plasmanom od devetog do 15-og mesta. Na Univerzijadi u Španiji (Palma de Majorka) osvojio je četvrto mesto. Takmičenje je održano u junu 1999. godine, neposredno posle bombardovanja naše zemlje od strane NATO pakta, kada je studentska reprezentacija Srbije praktično u poslednji trenutak stigla na takmičenje. I pored svih neugodnosti puta i nepotpunih priprema, izvanrednom srpskom plivaču medalja na 200 metara delfin stilom izmakla je za dve desetinke sekunde. Vladan Marković je i jedini srpski reprezentativac (iz tadašnje SCG), koji se takmičio u svetu u vreme bombardovanja Srbije. U aprilu 1999. godine plivao je na svetskom prvenstvu u malim bazenima u Hong Kongu. Kako je u tome uspeo? Tako što je, od januara te godine, bio na pripremama sa makedonskom plivačkom reprezentacijom u Skoplju.Sa kolegama iz Makedonije je i otišao u Hong Kong i uspešno se takmičio.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa