Berza

  • aero 896 ⚫ 0,00%
  • dinnpb 3.650 ▲ 0,77%
  • ineu 35.000 ▲ 2,94%
  • jmbn 7.000 ▼ -2,78%
  • kmbn 3.130 ▼ -3,66%
  • kmbnpb 1.300 ▲ 0,15%
  • mtlc 2.000 ⚫ 0,00%
  • niis 685 ▲ 0,29%
  • tlkb 10.000 ⚫ 0,00%
  • vpdu 11.500 ▲ 6,05%
(24. septembar 2015.)
Proslava dana opŠtine Krupanj

SEĆANjE NA POPLAVU

Opština Krupanj iskoristila je svečanost da se zahvali svim institucijama i pojedincima koji su joj pružili pomoć i podršku tokom prošlogodišnjih majskih poplava
Svečano je obeležen 21. septembar Dan opštine Krupanj koji se slavi povodom oslobođenja Krupnja u Drugom svetskom ratu. Ovogodišnji Dan opštine bio je u znaku sećanja na prošlogodišnje katastrofalne poplave koje su zadesile opštinu, a istovremeno dan kada su se sumirali rezultati urađenog u proteklom periodu.
Obeležavanje praznika opštine počelo je u Brštici na reci Durisavac, gde je simbolično donator UNDP (Program Ujedinjenih Nacija za razvoj) predao opštini Krupanj na korišćenje i održavanje bujičnu pregradu, od 4 donirane.
Svečani skup u Domu kulture ,,Politika“ Krupanj otvorio je predsednik SO Krupanj Aleksandar Zeljić koji je pozdravio goste i najavio prikazivanje dvadesetominutnog filma „Sećanje na poplavu u Krupnju 2014.“
Opština Krupanj iskoristila je svečanost da se zahvali svim institucijama i pojedincima koji su joj pružili pomoć i podršku tokom prošlogodišnjih majskih poplava. U obraćanju predsednika opštine Krupanj prof. Rada Grujića rečeno je i da je ove godine na području opštine Krupanj urađeno dosta toga, a trenutno su radovi na infrastrukturi i putevima u najvećem jeku. Dodao je i da je svaka pomoć dobro došla što je dovelo i do vidnog boljitka u Krupnju.
Odlukom odbora za dodelu javnih priznanja dodeljena su priznanja institucijama, organizacijama i pojedincima koji su izdvojili sredstva, znanje i vreme da Krupanj danas izgleda bolje nego pre pretrpljenih poplava.
Septembarske nagrade opštine Krupanj dodeljene su : Prof. dr Snežani Bogosavljević Bošković, ministarki poljoprivrede i zaštite životne sredine; Ministru u Vladi Republike Srbije Rasimu Ljajiću; Taneru Bujukšanu, predstavniku firme ,,Jeanci Serbia d.o.o.“Ministru odbrane Bratislavu Gašiću ; Goranu Puzoviću, direktoru JVP,,Srbijavode“ ;,,Telekom Srbija“; Prof. dr Stanimiru Kostadinovu, rukovodilac tima za izradu Hidrološko – hidraulične studije o uzrocima poplava; Dipl. inž. Mladenu Miriću radniku Instituta za puteve; Master inž. Aleksandru Vićentiću iz Loznice; Srednjoj školi Krupanj, povelja sa zlatnom plaketom za 50 godina uspešnog rada; Jovanu Đukiću, dobrovoljnom davaocu krvi iz Krupnja; Danijeli Tešić, atletičarki iz Krupnja vicešampionki Srbije u krosu (za starije pionirke) .
U prazničnom duhu u nastavku programa prisutni su uživali u igri i pesmi KUD ,,Mića Tadić“ i Predškolske ustanove ,,Naša radost“ Krupanj, kao i nastupu prvaka Šabačkog pozorišta Petra Lazića i Borivoja Božanića.
(Internet prezentacija opštine К

Najnoviji broj

18. jul 2019.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa