Berza

 • aero 996 ▼ -0,10%
 • glos 440 ▼ -2,22%
 • gsfd 502 ▼ -0,20%
 • impl 3.477 ▲ 4,10%
 • mtlc 2.060 ▲ 0,29%
 • niis 734 ▼ -1,21%
 • rmks 3.400 ▲ 12,73%
 • rso17169 101,13 ▼ -1,59%
 • rso19182 103,38 ▼ -3,36%
 • rso19186 109,13 ▲ 0,10%
 • trbg 4.400 ▲ 1,29%
 • vbse 2.940 ⚫ 0,00%
(24. septembar 2015.)
Proslava dana opŠtine Krupanj

SEĆANjE NA POPLAVU

Opština Krupanj iskoristila je svečanost da se zahvali svim institucijama i pojedincima koji su joj pružili pomoć i podršku tokom prošlogodišnjih majskih poplava
Svečano je obeležen 21. septembar Dan opštine Krupanj koji se slavi povodom oslobođenja Krupnja u Drugom svetskom ratu. Ovogodišnji Dan opštine bio je u znaku sećanja na prošlogodišnje katastrofalne poplave koje su zadesile opštinu, a istovremeno dan kada su se sumirali rezultati urađenog u proteklom periodu.
Obeležavanje praznika opštine počelo je u Brštici na reci Durisavac, gde je simbolično donator UNDP (Program Ujedinjenih Nacija za razvoj) predao opštini Krupanj na korišćenje i održavanje bujičnu pregradu, od 4 donirane.
Svečani skup u Domu kulture ,,Politika“ Krupanj otvorio je predsednik SO Krupanj Aleksandar Zeljić koji je pozdravio goste i najavio prikazivanje dvadesetominutnog filma „Sećanje na poplavu u Krupnju 2014.“
Opština Krupanj iskoristila je svečanost da se zahvali svim institucijama i pojedincima koji su joj pružili pomoć i podršku tokom prošlogodišnjih majskih poplava. U obraćanju predsednika opštine Krupanj prof. Rada Grujića rečeno je i da je ove godine na području opštine Krupanj urađeno dosta toga, a trenutno su radovi na infrastrukturi i putevima u najvećem jeku. Dodao je i da je svaka pomoć dobro došla što je dovelo i do vidnog boljitka u Krupnju.
Odlukom odbora za dodelu javnih priznanja dodeljena su priznanja institucijama, organizacijama i pojedincima koji su izdvojili sredstva, znanje i vreme da Krupanj danas izgleda bolje nego pre pretrpljenih poplava.
Septembarske nagrade opštine Krupanj dodeljene su : Prof. dr Snežani Bogosavljević Bošković, ministarki poljoprivrede i zaštite životne sredine; Ministru u Vladi Republike Srbije Rasimu Ljajiću; Taneru Bujukšanu, predstavniku firme ,,Jeanci Serbia d.o.o.“Ministru odbrane Bratislavu Gašiću ; Goranu Puzoviću, direktoru JVP,,Srbijavode“ ;,,Telekom Srbija“; Prof. dr Stanimiru Kostadinovu, rukovodilac tima za izradu Hidrološko – hidraulične studije o uzrocima poplava; Dipl. inž. Mladenu Miriću radniku Instituta za puteve; Master inž. Aleksandru Vićentiću iz Loznice; Srednjoj školi Krupanj, povelja sa zlatnom plaketom za 50 godina uspešnog rada; Jovanu Đukiću, dobrovoljnom davaocu krvi iz Krupnja; Danijeli Tešić, atletičarki iz Krupnja vicešampionki Srbije u krosu (za starije pionirke) .
U prazničnom duhu u nastavku programa prisutni su uživali u igri i pesmi KUD ,,Mića Tadić“ i Predškolske ustanove ,,Naša radost“ Krupanj, kao i nastupu prvaka Šabačkog pozorišta Petra Lazića i Borivoja Božanića.
(Internet prezentacija opštine К

Najnoviji broj

31. decembar 2019.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa