24. septembar 2015.24. sep 2015.
DANAS U BOGATIĆU

SAJAM ORGANSKIH PROIZVODA

Na platou ispred zgrade Skupštine opštine Bogatić u toku je Prvi sajam organskih proizvoda “Eko-Bogatić 2015.”u organizaciji Zelenih Srbije, pokreta za Bogatić.
Predsednik ovog pokreta u Bogatiću Aleksandar Firaunović, koji je i član Glavnog odbora stranke, poziva sve zainteresovane da se pridruže i osete pravi ukus prirode! Posetiocima obećava uživanje u ekološkim sertifikovanim organskim proizvodima ( voće, povrće, zimnica, med, žitarice, začinsko i lekovito bilje).
- Razlog koji nas je naterao da organizujemo ovaj sajam je pre svega zdravlje i zdrava ishrana. Opšte je poznato da zdravlje na usta ulazi i ne mogu da verujem da nam to nije bitno. Vreme je da se dozovemo pameti i okrenemo organskoj proizvodnji. To je ono što su imali naši stari na okućnicama, sejali, od toga se hranili, bez hemije, pre svega, kaže Aleksandar Firaunović i naglašava kao izuzetno bitno rešavanje bar dva problema istovremeno. To je vraćanje zdrave hrane na trpeze i posebno bolje ekonomisanje u Mačvi, gde preovlađuje sitan posed. Na ovaj način, po njegovom mišljenju intenziviran bi bio rad malih i srednjih gazdinstava.
- Cilj je da se građanima približi organski način proizvodnje i upotreba tako dobijene namirnice u ishrani. S druge strane i poljoprivredni proizvođači koji preovlađuju u ovom kraju bliže bi se upoznali sa ovim konceptom ruralnog razvoja. Želimo da organska proizvodnja krene u intenzivniji razvoj. To bi značilo oživljavanje opustošenih sela i omogućilo da organski proizvodi dostignu znatno veći udeo u ukupnoj organskoj proizvodnji Srbije, zaključuje Firaunović.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa