24. septembar 2015.24. sep 2015.
Programiranje-Šansa za bolji i plaĆeniji posao

ZARADA OD KUĆE

U svečanoj sali Šabačke gimnazije održano je predavanje na temu: zašto je posao programera najtraženiji i među najplaćenijima u Srbiji? Predavači su učenicima i profesorima Šabačke gimanazije predstavili pogodnosti koje sa sobom nosi programerski posao. Prema statistici najtraženijih poslova, čak 8 od 10 zanimanja su vezana za informatiku i programiranje.
Predavanju je prisustvovao i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, koji je kazao da se moramo prilagođavati potrebama tržišta rada i da je zbog toga Grad Šabac spreman da pomogne svim mladim ljudima koji žele da nauče da programiraju.
- Mislim da je ovo dobar način da mladim ljudima i svima koji su zainteresovani da nauče da programiraju predstavimo kakve su njihove prilike za zapošljavanje u budućnosti i zašto im može biti od pomoći da prođu ovaj kurs. Ovakav vid neformalne edukacije im može omogućiti da zahvaljujući sposobnosti i spretnosti, zarađuju od svoje kuće. Ovo je dobar program, koji bih preporučio svim mladim ljudima u našem gradu. U pitanju je jedinstven projekat u Srbiji. Grad Šabac će ovu ideju u narednih mesec dana predstaviti u svim školama i nadamo se dobrom odzivu, rekao je gradonačelnik Zelenović.
Kako je istakao Matija Đumić, jedan od predavača, programiranje je dosta isplativo, plate su dobre i osobe obučene da progamiraju najlakše nalaze posao.
- Govorićemo o platformi koja će u narednom periodu biti dostupna na Internetu, svima koji žele da nauče programiranje. Najjednostavniji i najbrži način da što više ljudi nauči da radi ovaj posao je preko nekog oblika njeb platforme. To bi bio jednogodišnji kurs programiranja, koji je interaktivan, koji može da se pohađa preko Interneta, iz škole ili od kuće. Na kraju kursa se garantuje ljudima da će steći određena znanja i pripremiti ih za posao, da nauče kako da pravilno napišu CV i da znaju kako da ostave dobar utisak na poslodavca kada dođu na razgovor za posao, rekao je Đumić.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa