24. septembar 2015.24. sep 2015.
POČELA ŠKOLSKA GODINA ZA STUDENTE U ŠAPCU

Nastava za nove studente

Visoka tehnološka škola strukovnih studija poslednjeg dana septembra primila je nove brucoše. Takođe je promovisano i 74 diplomirana studenta sa osnovnih i specijalističkih studija.
Na sedam akreditovanih smerova, gotovo sva mesta popunjena su još u junskom roku, a desetak, koliko je preostalo upisani su u septembru. Direktor škole dr Svetislav Lazarev navodi da su njihovi najatraktivniji smerovi izazvali veoma veliko interesovanje.
-Za smerove informacionih tehnologija, zdravstvene nege i farmacije bilo je i 50 odsto više prijavljenih od broja koji smo mogli da upišemo. Novu generaciju dočekaće pet novih doktora nauka, koji su asistenti kod nas. Takođe, uskoro će im biti na raspolaganju i 500 metara kvadratnih renoviranog prostora u koji će biti smešteni amfiteatar, dva kombinovana kabineta sa učionicama, kabinet za zdravstvenu negu i hemijska laboratorija, kaže Lazarev.
Na ovaj način nastavlja se višegodišnja tradicija VTŠ da svake godine svoj prostor proširuju za još nekoliko stotina metara, koji se stavljaju studentima na raspolaganje. Ove godine kupljene su i dve zgrade od Centra za istraživanje. Planirano je da se tu formira studentski centar sa domom.
Već danas nastava za 300 novih studenata je počela.
M.M.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa