1. oktobar 2015.1. okt 2015.
ŠIRENjE KANALIZACIONE MREŽE U MAJURU

U PROGRAMU 14 ULICA

U centru Majura i okolini restorana „Milano“ u narednom periodu biće izgrađeno četiri kilometra kanalizacione mreže
Stanovnici 14 ulica u Majuru uskoro će biti priključeni na gradsku kanalizaciju. Sredstvima Gradske uprave omogućeni su novi priključci za stanovnike najvećeg šabačkog prigradskog naselja. Prošlog četvrtka, počeli su prvi radovi.
- Zahvaljujući rebalansu gradskog budžeta obezbeđeno je više od 37 miliona dinara za širenje kanalizacione mreže u Majuru. Ona obuhvata izgradnju četiri kilometra mreže u 14 ulica. Radi se o 243 domaćinstva, koja će se priključiti na kanalizacionu mrežu. Na insistiranje JKP „Vodovod“ doneta je odluka da se plaćanje priključka na kanalizacionu mrežu prolongira. Plaćanje se može obaviti na 24 rate, što je dosta povoljnije za njih. Kanalizaciju dobijaju kada isplate polovinu od ukupne sume, rekao je Aleksandar Prodanović, direktor JKP „Vodovod“.
U prethodnih 15 godina, na teritoriji grada Šapca, kanalizaciona i vodovodna mreža su povećane četiri puta. Prema rečima gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića, za narednu godinu planirano je da pored širenja kanalizacije u Majuru, počnu radovi u Pocerskom Pričinoviću i Jelenči.
- Kao što sam obećao, 1. oktobra počeli su radovi na širenju kanalizacione mreže u delovima oko centra Majura i u blizini restorana „Milano“. Radovi će trajati tri meseca. U narednoj godini će početi radovi na širenju kanalizacije u Karađorđevoj ulici i još nekoliko ulica u naselju Majur. Naravno, nećemo stati u Majuru. Radovi će biti kontinuirani i u dogovoru sa građanima. Očekujem da u sledeće četiri godine izgradimo kanalizacionu mrežu u svim prigradskim naseljima, uz podršku građana i planiranje da podignemo kvalitet života u prigradskim naseljima. To je veliki posao, koji će koštati blizu milion evra godišnje, rekao je Zelenović.
Vrednost radova na širenju kanalizacione mreže u Majuru iznosi 37 miliona dinara, a predviđeno je da radovi na ovom poslu traju tri meseca.
M.S.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa