1. oktobar 2015.1. okt 2015.
AGONIJA BIVŠIH RADNIKA ZORKINIH MINERALNIH ĐUBRIVA SE NASTAVLjA

SVE SE SVODI NA OBEĆANjA

Ni osam godina po prodaji fabrike radnicima nisu isplaćene zaostale zarade. Najuporniji ne odustaju od protesta. Od nadležnih, još uvek, samo obećanja
Od Agencije za privatizaciju, preko predstavnika republičke vlasti do kabineta gradonačelnika. Nebrojeno puta tokom proteklih osam godina. Sve u cilju da naplate zaostale zarade, koje za 875 bivših radnika Zorkinih Mineralnih đubriva, u ovom trenutku, kako navode, iznose oko 500 miliona dinara.
- Od gradonačelnika smo u aprilu dobili obaveštenje da novac od prodaje fabrike stoji na računu Agencije za privatizaciju. Taj novac je po nekim pravilima trebao da se isplati poverenicima među kojima su i bivši radnici fabrike. Međutim, nismo dobili ni jedan jedini dinar. Od 2. jula fabrika zvanično odlazi u stečaj, koji može da se prolongira godinama. Nas šetaju od jedne institucije do druge. Tražili smo pomoć kod gradonačelnika, u Agenciji za privatizaciju, u SNS, ali za sada smo dobili samo obećanja, a dok ne vidimo novac u novčaniku smatramo da nismo ništa uradili- tvrdi Radosav Jakovljević, bivši radnik Mineralnih đubriva i najavljuje novi protesni skup.
- Ne planiramo da odustanemo od svojih potraživanja. Nastavljamo sa protestima. Novo okupljanje bivših “Zorkinih” radnika je zakazano za 15. oktobar ispred prostorija šabačke Gradske uprave.

T.T.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa