1. oktobar 2015.1. okt 2015.
KOCELjEVA

MAME U TRCI ZA SREĆNIJE DETINjSTVO


U OŠ “Mića Stanojlović” u Koceljevi obeležavanje Dečje nedelje započeto je trkom za srećnije detinjstvo. Ova manifestacija imala je humanitarni karakter i realizovana je u saradnji sa Crvenim krstom. Kupovinom startnog broja prikupljen je novac koji će biti upotrebljen za pomoć učenicima iz siromašnih porodica što je u skladu sa motom ovogodišnje Dečje nedelje “Podrška porodici-najbolja podrška deci”.
U školi u Draginju je ova manifestacija dobila novu dimenziju jer su se u trku za srećnije detinjstvo uključile i mame. Naime, jednu trku su zajedno istrčale mame i nastavnice ove škole što je bila dodatna motivacija deci da se u što većem broju uključe u ovu aktivnost.
- Na fudbalskom terenu divno jesenje popodne u igri i zabavi proveli su zajedno roditelji, deca i nastavnici. S obzirom da školu u Draginju pohađaju zajedno deca romske i srpske nacionalnosti i u trci mama bile su jednako uključene sve mame koje su na ovaj način podržale obrazovanje svoje dece - rekla je pomoćnik direktora škole Dragana Đurić i dodala da škola, pored obrazovne ima neizostavno i vaspitnu ulogu, a negovanje zdravih stilova života, humanih vrednosti i uvažavanje različitosti su vaspitni ciljevi koji se mogu ostvariti samo ako škola i porodica deluju kao tim.
- Uključivanjem roditelja u ovakve i slične aktivnosti taj cilj se postiže na zadovoljstvo i učenika i roditelja kao i škole. Potrudićemo se da ovakve i slične aktivnosti postanu redovna praksa u našoj školi - izjavila je Đurić.
V. Bošković

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa