1. oktobar 2015.1. okt 2015.
LIDER RADIKALA DOKTOR VOJISLAV ŠEŠELj

VEZATI MALI SRPSKI ČAMAC ZA VELIKI RUSKI BROD

Putevi i stremljenja Srpske radikalne stranke, gostovanje na “Farmi”, odnosi i viđenje Srpske napredne stranke, samo su neke od tema o kojima je lider SRS profesor doktor Vojislav Šešelj govorio prilikom nedavnog gostovanja na RTV Šabac.
- Nisam smeo propustiti poziv “Pinka” , i gostovanje u rijalitiju kao priliku da iznesem radikalske stavove. Sam rijaliti je odraz vremena u kojem živimo. Umoran od svakodnevice, naš običan čovek uveče prilegne i uz TV gleda tu sliku našeg vremena. Tu možemo pronaći i sličnost sa dešavanjima u Parlamentu, ali i uvideti puke, “gole” istine o životu. Sa druge strane, gostovanje u Šapcu, što ima sasvim drugačiju težinu – istakao je lider SRS i dodao.
- Srpska napredna stranka je tema sa više uglova. Taj deo našeg tkiva je otpao kao “grešniji” i potekao je od neslaganja Aleksandra Vučića sa odlukom da Dragan Todorović preuzme brigu o SRS u mom odsustvu. Uprkos tome što je bio najumniji i najsposobniji, nisam imao poverenja u proevropskog Vučića. Ono što bih dodatno istakao je i da Vučić nije tada bio treći čovek SRS, kako je to tvrdio, jer su ispred njega bili i Maja Gojković i neki drugi. Sa druge strane, prilepci koji su stigli uz njega u SNS su poslušnici koje je manirom nekoga ko je imao od koga da uči umeo da odabere.
Po Šešeljevim rečima, aktuelni predsednik Srbije, Tomislav Nikolić je priča za sebe. Lider radikala ga opisuje kao pohlepnog a zatim i raskalašnog čoveka kojem su svojstvene “greške u hodu”.
- Prva od tih grešaka je bilo obećanje da će se ukoliko postane predsednik povući sa vrha stranke. Time je pogubio konce, Vučić je beskraja. Potom, oboleo od pohlepe, vrlo brzo od siromaha postaje bogataš, a dodatak je i Fondacija koja ima svoj rep. Sa završenom srednjom školom preko noći je postao diplomirani građanin, a njegov primer, pod sloganom “kad može prvi čovek..”, su počeli da slede i drugi, sumirao je rad predsednika Nikolića Vojislav Šešelj.
Evrointegracije, privatizacije...pitanja su koja su se samo nadovezala na prethodnu priču, i ponovo u fokus rasprave vratila premijera Srbije.
-Sve je obavijeno i obavljeno pod velom tajne. Evropa nikom ne može dobro doneti, i po tom pitanju radikali ne znaju za kompromis. Ko misli drugačije ne može sa nama. Vučić je sposoban i lukav čovek. On je glavni junak ove priče i ima pomoć ambasada velikih sila koje znalački koristi. Ustupci su plan jakih, poput članova vlade koje su oni izabrali. Primer je strukovno jaka Kori Udovički, dok su svi ostali naknadno postali znalci, ali to je opet priča za sebe, kaže Šešelj.
Posle Haga, bilo je logično postaviti pitanje, da li je sreo one koji su ga suzama ispraćali?
-Nikoga. Pored toga i ulaz u medije, poput RTS su mi znalački zatvorili. Zbog toga ja idem po Srbiji i pojašnjavam da su “naprednjaci” na oko 40 odsto podrške, dok mi svakog dana sve više jačamo. Kako smo se rešili kukolja, imamo velike šanse da iz opozicije pređemo na stranu vlasti- ubeđen je Šešelj.
Pravi put je po Šešelju trasa koja vodi ka Rusiji.
- U ova uzburkana vremena, maleni srpski čamac, moramo vezati za veliki ruski brod, i eto spasa. Sve samo ne Evropa, jer tu talasi brišu sve pred sobom- slikovito je objasnio Šešelj.
Gostujući na RTV Šabac, doktor Vojislav Šešelj je izneo i svoje viđenje sastanaka tipa Nikolić, Vučić, Milo Đukanović i Stanko Subotić sa jedne i Mišković, Beko, Tadić sa druge strane, koji su urušili sve što je nekad urađeno na boljitku Srbije. Dok se negiranju svega što je uradio Milošević pridružio i Dačić. Ova zbrka, kako tvrdi Šešelj, Srbiju mnogo košta, a samo odustajanje od evropskog puta je može spasiti.
- Rusija je spas. Ali o tome ću više kada dođemo na vlast – kategoričan je Šešelj.
-Mi pred izbore sve radimo sami. Ako pređemo cenzus razgovaraćemo sa svima kojima Evropa nije cilj jer u suprotnom nemamo o čemu da pričamo- kaže Šešelj i zaključuje.
- SRS ima veliku podršku u narodu. To je iz dana u dan sve vidljivije. Kolika je moja zasluga u tome ne mogu reći. Ono što sa sigurnošću mogu reći da ljudi gledaju i traže poštenje, a mi Radikali ni od koga nismo uzeli ni dinar. To je naš adut – tvrdi Šešelj, i na brojna pitanja oko povratka u Hag odgovara da tamo neće otići dobrovoljno, dok je za Srbiju spreman da se bori do poslednjeg daha.
Posle 13 godina od odlaska u Hag, Šešelj konačno vidi zrak nade nad Srbijom, dok je ovu priliku iskoristio da zahvali onima koji ga se sete i pozdravljaju, ali i pohvali šabački gradski odbor SRS kao i medije koji imaju hrabrosti da ga pozovu. Neće ga, kako navodi, omesti oni koji čin odlikovanja od Vladike Filareta ruže, da građanima objašnjava moguće puteve i dosadašnje zablude, bio je jasan lider radikala u poruci čitaocima “Glasa Podrinja”.
S.K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa