Инфо

Берза

  • aero 700 ▲ 5,26%
  • alfa 33.000 ⚫ 0,00%
  • enhl 600 ⚫ 0,00%
  • kmbnpb 880 ▲ 0,92%
  • mtlc 2.020 ▲ 0,85%
  • niis 684 ⚫ 0,00%
  • sjpt 174 ⚫ 0,00%
  • tgas 11.000 ▲ 1,36%
(1. октобар 2015.)
КОНФЕРЕНЦИЈА ГРАДСКОГ ОДБОРА СРПСКЕ РАДИКАЛНЕ СТРАНКЕ

ПОСЛЕДИЦЕ 5. ОКТОБРА

Градски одбор Српске радикалне странке одржао је 5. октобра конференцију за штампу на којој су говорили о променама које су се догодиле на овај дан 15 година раније, као и о последицама тога. Председник ГО СРС Драган Јевтић је истакао да петооктобарске промене нису биле ни спонтане нити су донеле демократију. Навео је да су се догодиле у режији америчких и британских обавештајних служби и њихових политичара. Своје тврдње поткрепљује књигом коју је написао Тим Маршал, новинар Скај њуза, за ког наводи да је све време санкција, бомбардовања и октобарских промена провео у Србији. Такође се позвао и на књигу проф. др Војислава Шешеља „Викиликс ми јавља“.
-Највећи цех транзиције платила је индустрија. Нешто више од 3.000 предузећа продато је за 2,6 милијарди евра, а укупна њихова вредност била је 30 до 40 милијарди евра. Око 75 одсто радника у старту је остало без посла. Та предузећа су имала имовину, инфраструктуру, обучену радну снагу, традицију, и све је то нестало преко ноћи. Шабац није прошао ништа боље. Затвореноје тридесетак фабрика, рекао је Јевтић.
Према његовим речима, велика пљачка се дешава и у пољопривреди, јер се око 380.000 хектара обрађује без надокнаде. Истакао је да је јако лоша ситуација и у здравству, као и у војсци.
-Војска је доведена на ниво ловачког друштва. Сво наоружање је продато и претопљено, а техника распродата и уништена. Правосуђе је први пут нападнуто 2003. године када је извршена масовна „сеча“ тужилаца. Следећи пут 2010. када је дошло до реформе, па су судије биле подобне и неподобне. Прошле године нападнута је адвокатура и имали смо највећи штрајк адвоката у Европи, навео је Јевтић.
Нагласио је и да свака држава брани своју индустрију царинама, док је Србија 2008. потписала Споразум о стабилизацији и придруживању, који је почео да се примењује наредне године. Подсетио је да су царине тада почеле сукцесивно да се укидају, а да је за 2017. годину предвиђена апсолутна примена тог споразума.
Радикали су још једном позвали све заинтересоване грађане да 12. октобра дођу у Шабачко позориште где ће се одржати промоција књиге Војислава Шешеља „Говор мржње као злочин против човечанства“. Промоција књиге, којој ће присуствовати аутор, почеће у 19 часова.

М.М.

Најновији број

14. фебруар 2019.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa