24. jun 2010.24. jun 2010.
MUKE ZADUŽENIH GRAĐANA

EVRO PUMPA RATU

Zbog pada vrednosti dinara građani sve više kasne u vraćanju kredita. Dodatna nevolja je i to što mnogi neredovno primaju plate. Ko jednom uđe u začarani krug kredita, teško će se izvući, kaže jedan od naših sugrađana
Pre tri godine uzela sam gotovinski kredit na četiri godine. Pozajmica je bila skupa, ali šta sam mogla da radim, to je bio jedini način da rešim neke svoje probleme. Kada sam započela da vraćam kredit rata je bila podnošljiva i iznosila je 4.800 dinara. Na platu koju sam tada primala to i nije bilo neko opterećenje. Danas je situacija sasvim drugačija. Zbog pada dinara prema evru, rata je skočila skoro na 7.000 dinara. U međuvremenu zarada mi je smanjena i takođe dodatno obezvređena rastom evra. Kasnim dva meseca u otplati kredita, banka me redovno opominje, ali trenutno nemam načina da to kašnjenje nadomestim. Pokušaću da, kada budem na odmoru, nešto dodatno zaradim, kaže Dragica Jovanović iz Šapca.
Nije bolje sreće bio ni Slobodan Trifković koji, zbog dugova, ima nameru da zbriše u inostranstvo, jer ne vidi drugi način za rešenje sopstvenih finansijskih problema.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa