24. jun 2010.24. jun 2010.
PROŠLOG VIKENDA U LIPOLISTU ODRŽAN 16. FESTIVAL RUŽA

MIRIS RUŽA DALEKO SE ŠIRI

Ministarstvo poljoprivrede će podržati Lipolištanske ružare, potvrdio je Žarko Radat, otvarajući tradicionalnu manifestaciju koju su organizovali Mesna zajednica Lipolist i Turistička organizacija Šapca, pod pokroviteljstvom Gradske uprave. Rusi otkupili dosta ovogodišnje proizvodnje. U izvoznom paketu, najviše crvenih ruža
Ruža definitivno postaje izvozni artikl. Tamo, ispod Cera u Lipolistu veoma dobro uspeva i njen nesvakidašnji miris i kvalitet, opčinio je ceo svet, a najviše Ruse. Oni su otkupili dosta ovogodišnje proizvodnje. Manji deo odlazi za Holandiju, verovatno radi veće konkurencije i dokazivanja da ruže ispod Cera najbolje uspevaju. Govorio je o tome Žarko Radat, predstavnik ministarstva poljoprivrede, otvarajući prošlonedeljni festival ruža u Lipolistu.
Treba dosta rada, znanja, truda da se odneguje kvalitetna ruža. Mi 15 godina to radimo i danas solidno živimo. Školujemo dva uspešna studenta u Beogradu. Stalno učestvujemo na ovom festivalu, a za sve je veoma zaslužan moj brat, kaže Milena Stamenić iz Lipolista, nastavnica u seoskoj osnovnoj školi, inženjer hortikulture, čiji je rasadnik poneo pobedničko priznanje.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa