Инфо

Берза

  • aero 1.182 ▲ 6,49%
  • enhl 668 ⚫ 0,00%
  • fito 2.700 ⚫ 0,00%
  • gmon 1.700 ⚫ 0,00%
  • niis 687 ▼ -0,29%
  • tgas 11.000 ▲ 1,83%
(24. јун 2010.)
ПРОШЛОГ ВИКЕНДА У ЛИПОЛИСТУ ОДРЖАН 16. ФЕСТИВАЛ РУЖА

МИРИС РУЖА ДАЛЕКО СЕ ШИРИ

Министарство пољопривреде ће подржати Липолиштанске ружаре, потврдио је Жарко Радат, отварајући традиционалну манифестацију коју су организовали Месна заједница Липолист и Туристичка организација Шапца, под покровитељством Градске управе. Руси откупили доста овогодишње производње. У извозном пакету, највише црвених ружа
Ружа дефинитивно постаје извозни артикл. Тамо, испод Цера у Липолисту веома добро успева и њен несвакидашњи мирис и квалитет, опчинио је цео свет, а највише Русе. Они су откупили доста овогодишње производње. Мањи део одлази за Холандију, вероватно ради веће конкуренције и доказивања да руже испод Цера најбоље успевају. Говорио је о томе Жарко Радат, представник министарства пољопривреде, отварајући прошлонедељни фестивал ружа у Липолисту.
Треба доста рада, знања, труда да се однегује квалитетна ружа. Ми 15 година то радимо и данас солидно живимо. Школујемо два успешна студента у Београду. Стално учествујемо на овом фестивалу, а за све је веома заслужан мој брат, каже Милена Стаменић из Липолиста, наставница у сеоској основној школи, инжењер хортикултуре, чији је расадник понео победничко признање.

Најновији број

10. јануар 2019.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa