8. oktobar 2015.8. okt 2015.
TEKVONDO: KLUB LETNjIKOVAC

TRIJUMF U ARENI

Proteklog vikenda u Beogradskoj Kombank Areni održan je 14. Galebov Trofej Beograda - Srbija Open. Turnir NjTF G 1 kategorije koji se boduje za svetsku rang listu i OI 2016. godine.
Na turniru je učešće uzelo preko 1.400 boraca iz 130 timova, uz veliki broj nacionalnih timova iz celog sveta.
Takmičari Tekvondo kluba Letnjikovac su nastupili u najjačem sastavu i zabeležili preko 20 pobeda. Osvojena su tri zlata, bronza i Pehar za prvo mesto ekipno u konkurenciji seniora.
Zlatne medalje su osvojili: Miloš Gladović, Dragana Gladović i Ivan Purešević (svi u konkurenciji seniora). Bronza je pripala mladom Marku Tomiću u konkurenciji kadeta.
Miloš Gladović je osvojio zlatnu medalju pobedivši predstavnike Grčke (17-5), Švedske (14-2), Rusije (16-11) i Belgije (12-8).
Ivan Purešević osvojio je zlatnu medalju pobedivši predstavnike Slovenije (16-1), Belgije (8-2), Grčke (6-3), Grčke (8-2), Saudijske Arabije (5-4) i Perua(predajom).
Dragana Gladović osvojila je zlatnu medalju pobedivši predstavnice Hrvatske (22-10), Rusije (18-5), Albanije (26-10) i Hrvatske (17-4).
Marko Tomić osvojio je bronzanu medalju pobedivšu predstavnike Slovačke (12-3), Portugala (16-3) a zaustavljen od predstavnika Bosne i Hercegovine (21-14).
Jana Bogdanović, Mihailo Marković, Bojan Stefanović, Luka Pavlović, Jovan Bosnić, Ivan Karajlović i Marko Karajlović nisu uspeli da dođu do medalje.
- Vredno je istaći da je Dragana na putu do zlata pobedila četiri protivnice prekidom meča na 12 razlike. U finalu je istim rezultatom savladala čak i prvu takmičarku sa svestske rang liste Hrvaticu Anu Zaninović.
Na turniru su, s obzirom na njegov značaj učešće uzeli mnogobrojni osvajači svetskih i olimpijskih medalja. Miloš Gladović je nastupio baš u olimpijskoj kategoriji i bio prvi nosilac. On je ovoga puta pokazao svoju punu zrelost i takmičarsku dominaciju u svim dobijenim mečevima.
U olimpijskoj kategoriji je nastupio i Ivan Purešević koji se lavovski suprotstavio velikim imenima u tekvondo svetu i zasluženo trijumfovao u svih šest mečeva.
Prošlogodišnji pobednik na ovom turniru Ivan Karajlović ovoga puta nije uspeo da se domogne medalje. U tome ga je sprečio iranski nacionalni šampion koji od nedavno radi za hrvatsku reprezentaciju.
Pehar za ekipno prvo mesto na ovakvom turniru je najbolji dokaz svetskog kvaliteta naših sportista na šta sam izuzetno ponosan. On je ujedno i najlepši poklon klubu za 27. rođendan koji se datumski poklopio sa ovim turnirom, prezadovoljan je trener Goran Petrović.
S.K.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa