8. oktobar 2015.8. okt 2015.
ŠABAC I ŠAPČANI VIĐENI FOTOGRAFSKIM OBJEKTIVOM

KONKURS OTVOREN DO KRAJA OKTOBRA

Pod patronatom Foto saveza Srbije, pokroviteljstvom grada Šapca a u organizaciji Šabačke fotografske zadruge, tokom decembra u Međuopštinskom istorijskom arhivu, Šapčani će imati prilike da se “ogledaju” na fotografijama inspirisanim našim gradom i životom u njemu. Učešće na Konkursu je besplatno, a zainteresovani fotografi, svoje radove mogu slati do kraja oktobra.
- Zamisao je da izložba bude međunarodnog karaktera, i kako bi se pojavio što veći broj fotografa, odlučili smo da učešće na konkursu bude besplatno. Dakle, svi zainteresovani fotografi, koji imaju radove na teme: Šabac i Šapčani, šabački vašar, ali i neku zanimljivu slobodnu temu, do kraja oktobra mogu nam poslati svoje fotografije. Stručni žiri, u sastavu: predsednik, Milan Marković, majstor fotografije i članovi, Branislav Stanković i Siniša Graovac, kandidati za majstora fotografije. Najbolji radovi biće izloženi u decembru u Međuopštinskom istorijskom arhivu – objasnio je Vladimir Đinić, predsednik Šabačke fotografske zadruge.
Inače, kada je reč o skorašnjim uspesima članova Šabačke fotografske zadruge, valjalo bi spomenuti da su Đani Bardoti i Milenko Mrvoš, nedavno u Omoljici na izložbi “Život sela” osvojili dve prve nagrade za kolekciju.
- Mrvoš je bio prvi, a Bardoti drugi u Omoljici. To je za sada najveći uspeh koji je imala naša Zadruga na nekoj izložbi- kaže Đinić.
ŠFZ se trenutno nalazi na listi prvih deset klubova Foto saveza Srbije, dok je na spisku članova sve više fotografa koji nisu naši državljani.
T.T.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa