8. oktobar 2015.8. okt 2015.
ZAMENIK GRADONAČELNIKA NAGRADIO BRAČNI PAR SA ČETVORO DECE

PODRŠKA VIŠEČLANIM PORODICAMA

Zamenik gradonačelnika Šapca Nemanja Pajić, povodom Dečje nedelje, prošlog petka posetio je šestočlanu porodicu Vuković
Pre dve godine, tada osmogodišnji Veljko Vuković očekivao je da dobije brata ili sestru. Majka i otac su mu ispunili ne jednu, već tri želje, kada su na svet došli Sofija, Dušan i David.
- Oduvek sam želeo da imam brata ili sestru. Sećam se da sam se tome nadao i dok sam išao u vrtić, jer je većina mojih drugara imala sestru ili brata. Kada su mi roditelji rekli da ću dobiti dva brata i sestru bio sam presrećan. Od momenta kada su se rodili, trudim se da pomognem roditeljima u svim njihovim obavezama. Želim svim srcem da moja braća i sestra budu zdravi i srećni, a ja ću uvek biti tu za njih da im pomognem, kaže Veljko.
Supružnici Marija i Vojin bili su veoma iznenađeni kada su saznali da će dobiti trojke.
- Planirali smo drugo dete, a Bog nas je nagradio sa trojkama. U momentu kada sam saznao da će supruga roditi troje dece, bio sam veoma iznenađen. Čini mi se i da je radost zbog takvog saznanja bila trostruko veća, kaže Vojin Vuković.
Porodicu Vuković posetio je zamenik gradonačelnika Šapca Nemanja Pajić. Uz prigodan novčani poklon, on je istakao da će inicirati unapređenje gradskog sistema podrške porodicama sa više dece.
- Izuzetno je lepo videti porodicu sa četvoro dece. Ali takve porodice su retke. Zato naša podrška porodicama sa više dece mora biti snažnija i sistemska. Ja sam ovde da kroz simboličnu pomoć ovoj porodici pokrenem inicijativu da se porodicama koje dobiju trojke uvede redovna pomoć i pruži prava podrška. To će biti naš predlog, a verujem da će grad za to imati razumevanja. Porodica jeste temelj društva i od stanja u porodici zavisi i uspeh lokalne sredine i cele države. Zato je ne smemo podržavati deklarativno. Predlažem da se već u sledećem gradskom budžetu predvide sredstva na koja bi porodice koje dobiju trojke mogle da računaju odmah po rođenju, u trenutku kada su najradosniji, ali i kada su izdaci najveći, naglasio je Pajić.
Odgajati četvoro dece u Srbiji nije nimalo lako, a Vukovići se, uprkos svim problemima, trude da svojoj deci obezbede sve što im je potrebno.
- Svi kažu da nam se dive, ali nije baš lako gajiti četvoro dece. Plate su male, ne samo naše, već i kod većine ljudi u Srbiji. Ipak, optimizam nas ne napušta, a našu decu gajimo najbolje što možemo, navodi Marija Vuković.
Borba protiv bele kuge mora biti jedan od prioriteta države i lokalnih samouprava, poručio je zamenik gradonačelnika Šapca. Zbog toga se mora naći što više načina kako bi se podržali oni koji se, u ekonomski veoma teškom vremenu, odluče da imaju veliku, a u slučaju Vukovića, i veoma srećnu porodicu.
M.Maksimović

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa