8. oktobar 2015.8. okt 2015.
SAVET ZA BEZBEDNOST SAOBRAĆAJA

PREPOLOVITI BROJ NASTRADALIH

Savet za bezbednost saobraćaja grada Šapca održao je prošle srede još jedan sastanak sa Agencijom za bezbednost saobraćaja na kojoj se govorilo o ciljevima Nacionalne strategije u ovoj oblasti. Aktivnosti Agencije usmerene su na jačanje kapaciteta lokalnih saveta.
-Agencija je predstavila koncept koji se odnosi na jačanje kapaciteta lokalnih samouprava u skladu sa Nacionalnom strategijom za bezbednost saobraćaja na putevima, koja predviđa da u 2020. godini bude duplo manji broj najtežih posledica saobraćajnih nezgoda u Srbiji. Na ovaj način pokušavamo da decentralizujemo poslove bezbednosti saobraćaja i da ih sa nacionalnog nivoa spustimo na lokalni. Pored toga pokušavamo i da osnažimo sve institucije koje funkcionišu na lokalnom nivou, a koje treba da budu usmerene ka unapređenju bezbednosti saobraćaja, svaka u svom delokrugu. Treba zajednički da rade i koordiniraju poslove na bolji i efikasniji način, što će dovesti do postizanja cilja, rekao je pomoćnik direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Dragoslav Kukić.
Šabac se našao među 10 gradova i opština u Srbiji u kojima će se sprovoditi ovaj projekat. Zamenik gradonačelnika Nemanja Pajić smatra da je ovo prilika da se razmene i podele najpozitivnija iskustva kako bi se poboljšali i povećali kapaciteti rada lokalnog Saveta. Pajić je istakao da je najveći cilj da 2020. godine ne strada ni jedno dete u saobraćajnim nezgodama i da će njihov rad biti fokusiran na to.


M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa