8. oktobar 2015.8. okt 2015.
Konferencija o novinama u oblasti zaštite mentalnog zdravlja

MODELI I PRIMERI DOBRE PRAKSE

Inovativni modeli i primeri dobre prakse u zaštiti mentalnog zdravlja u zajednici, naziv je konferencije održane u Centru za stručno usavršavanje u Šapcu. Dobrodošlicu prisutnima poželeli su Miroljub Nikolić, direktor šabačkog „Karitasa”, i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.
O uslugama u zajednici za osobe sa mentalnim smetnjama i intelektualnim poteškoćama govorio je prof. dr Miroslav Brkić, a o dostignućima moderne psihijatrije predavanje je održao prof. dr Paolo Serra. Posetioci su, između ostalog, upoznati sa novim uslugama „Karitasa”.
Podsećanja radi, u Šapcu je 31. avgusta 2015. godine otvoren Dnevni boravak za osobe sa mentalnim smetnjama i intelektualnim poteškoćama, prvi takve vrste u Srbiji. Projekat je sufinansirala Evropska unija iz pretpristupnih IPA fondova sa više od 140.000 evra, a realizovali partnerski „Caritas“ Šabac, Grad Šabac i italijanski donator u okviru programa „Otvoreni zagrljaj“. Program je ostvaren u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Ministarstvom zdravlja Republike Srbije, sa ciljem da se poboljša socijalna inkluzija osoba sa intelektualnim i mentalnim poteškoćama.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa