8. oktobar 2015.8. okt 2015.
ODRŽAN SPORTSKI IZAZOV

VELIKI ODZIV GRAĐANA

Prošlog vikenda je u Šapcu i Loznici održan “Sportski izazov” u organizaciji Olimpijskog komiteta Srbije, a uz podršku kompanije Coca-Cola, iz koga je kao pobednik izašla Loznica. Tom prilikom je vežbalo 1. 597 građana, što čini 2,01% od ukupnog broja stanovništva, a u Šapcu 1.278 građana, što čini 1,1% od ukupnog broja stanovništva.
“Sportski izazov”organizuje se sa ciljem da građane Srbije podstakne na redovno bavljenje sportom. Veliki broj aktivnih takmičara, rekreativaca, ljubitelja sporta i članova različitih sportskih organizacija, kako u Šapcu, tako i u Loznici učinili su ovaj “Sportski izazov” uspešnim. Učešće u “Sportskom izazovu” podrazumevalo je uključenje u bilo koji sport, igru ili fizičku aktivnost na 15 minuta.
“Sportski izazov“ u Šapcu, u ulozi kapitena ovog grada otvorio je kajakaš Nebojša Grujić, osvajač srebrne medalje na Evropskim igrama u Bakuu, bronzane na Svetskom prvenstvu 2015. i zlatne 2014. godine.
- Drago mi je da su naši sugrađani došli u ovolikom broju, veliko je zadovoljstvo i čast biti kapiten Šapca u ovom izazovu, istakao je Grujić.
- „Sportski izazov”je sjajna ideja. Drago mi je da sam ovde i da imam čast da budem kapiten Loznice u ovom “Sportskom izazovu”. Uvek se bavite sportom jer ćete tako biti zadovoljniji, srećniji i zdraviji- rekao je kapiten Loznice Viktor Nemeš, naš rvač koji je na prvim Evropskim igrama održanim u Bakuu ovog leta osvojio srebrnu medalju.
Na samom početku Šapčanima se obratio i predsednik Sportskog saveza Šapca proslavljeni rukometaš Veselin Vuković.
- Nadam se da ćemo u fer borbi pobediti naše prijatelje u Loznici. I njima svakako želim sreću i nadam se da je i kod njih ovako gužva i da je puno onih koji vežbaju.
Zamenik gradonačelnika Šapca, Nemanja Pajić rekao je.
- Ovo je prava prilika da pokažemo kako Šabac jeste i uvek je bio pravi sportski grad. Nije najvažnije da pobedimo, najvažnije je da ovaj događaj motivisati mnoge Šapčane da se bave sportom ne samo danas, već i u buduće i to redovno.
- „Sportski izazov” ima za cilj da animira građane da se bave sportom. Mi u Loznici posebnu pažnju posvećujemo pre svega mladima i njihovom bavljenju sportom. Veoma mi je drago da je Loznica u ovoj sportskoj borbi sa gradom Šapcem uspela da se pokaže kao grad sporta i da u olimpijskoj atmosferi i olimpijskom duhu dođe do pobede. Lepo je biti pobednik, ali hteo bih da čestitam i Šapčanima na fer i poštenoj borbi- rekao je Dejan Pelević član gradskog veća Loznice.
Građani Loznice i Šapca su se u velikom broju priključili igri “Potraga za blagom”, u sklopu koje je trebalo da ispune niz zadataka i pronađu istaknute lokacije u svojim gradovima, a kompanija Coca-Cola je svojim sokovima nagradila najbrže ekipe.
Top partner Međunarodnog olimpijskog komiteta kompanija Coca-Cola ekskluzivni je partner Olimpijskog komiteta Srbije u edukativnim projektima među kojima je i “Sportski izazov” do kraja olimpijskog ciklusa RIO 2016. Coca-Cola kompanija je i najstariji globalni partner Međunarodnog olimpijskog komiteta i širom sveta aktivno podržava edukativne aktivnosti koje imaju za cilj da podstaknu mlade na aktivan način života i podignu svest o važnosti očuvanja životne sredine.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa