Berza

  • aero 849 ⚫ 0,00%
  • enhl 680 ▲ 2,26%
  • fito 3.100 ▲ 2,51%
  • gsfd 676 ⚫ 0,00%
  • kmbn 3.280 ▲ 0,03%
  • niis 683 ▼ -1,30%
  • tgas 12.900 ⚫ 0,00%
(8. oktobar 2015.)
PU“Suncokreti“ u projektu EKO-ŠKOLE, EKO-MOTIVACIJA

Aktivni tokom cele godine

Ove radne godine Predškolska ustanova „Suncokreti“ se uključila u projekat Eko škole, eko motivacija koji podržavaju ambasadori održivog razvoja i Vip Mobile.
Cilj projekta je da deca saznaju što više o svojoj životnoj sredini, važnosti i načinu njenog očuvanja. Takođe, programom treba da se ukaže na probleme iz ove oblasti u našoj lokalnoj zajednici i nadamo se podstaknemo da se oni brže i bolje rešavaju.
U projekat su se uključile sledeće grupe sa svojim vaspitačima: predškolske grupe iz Prova i Matijevca, mlađa grupa i predškolska grupa Vladimirci, mlađa i predškolska grupa iz Debrca. Koordinator aktivnosti je vaspitačica Maja Mirković iz Prova.
Prva aktivnost u okviru projekta je bila obeležavanje Svetskog dana reka 25. -28. septembra. Sve grupe su kroz različite igre, aktivnosti i akcije obeležile ovaj dan te su se deca upoznala sa vrednostima i važnosti reka za njene eko-sisteme, kao i za ljude, na koji način sačuvati reke od zagađenja i šta oni mogu da učine.
Predškolci Prova su imali konkretnu akcija čišćenja jednog malog dela obale reke Save, koji protiče pored Prova. Tu su ostavili i tablu sa eko-porukom za odrasle. Matijevački predškolci su obišli korito reke Višnjice u kojoj nema vode. I u drugim grupama su deca napravila panoe sa eko-porukama.
Aktivnosti u ovom projektu se nastavljaju tokom cele radne godine.

Najnoviji broj

7. novembar 2019.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa