8. oktobar 2015.8. okt 2015.
BIBLIOTEKA NAGRADILA ČITAOCE

LjUBAV BEZ GRANICA

Biblioteka šabačka, povodom obeležavanja proslave 168. godišnjice rada, nagradila je najbolje čitaoce
Tradicionalno, pred proslavu Dana biblioteke, ova ustanova organizovala je druženje sa čitaocima. Tom prilikom uručeni su prigodni pokloni najboljim, ali i najmlađim članovima.
- Veliko nam je zadovoljstvo što smo okupili naše ukućane. Bez čitalaca nema biblioteke. Ovaj dom je hram knjiga, u kome radimo, ali su naši čitaoci najvažniji. Raduje nas što su sa nama ovaj put bile bebe zaposlenih, čitaoci školskog uzrasta i dve divne gospođe koje su ne samo naši dugogodišnji čitaoci, već prijatelji ove ustanove. Nismo nagrađivali čitaoce po broju pročitanih knjiga, već po kvalitetu dela, istakla je Sonja Bokun Đinić, direktor Biblioteke šabačke
Nagrade najboljim čitaocima uručio je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović. Ovogodišnji dobitnici priznanja su Radmila Petrović, Ljiljana Žabaljac, Natalija Andrić i Uroš Lukić. Sve njih krasi ljubav prema knjigama i čitanju, i istančan čitalački ukus.
- Ljubav prema knjigama nasledio sam od majke. Uživam u čitanju. Odrastao sam uz Biblioteku šabačku, ovde sam se družio sa slikovnicima, čitao Doživljaje mačka Toše, a sada mi je omiljena serija knjiga Džeronimo Stilton, rekao je osmogodišnji Uroš.
Prigodni pokloni dodeljeni su i bebama zaposlenih, rođenim tokom proteklih godinu dana, koje su postale učesnici programa „Rođeni za čitanje“. Nagrade su uručene najmlađoj Anđeliji, bliznakinjama Jani i Đurđi, kao i markantom Tadiji. U holu Biblioteke šabačke otvorena je i izložba plakata i kataloga sa dosadašnjih obeležavanja Dana biblioteke.
M.Maksimović

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa