8. oktobar 2015.8. okt 2015.
KREATIVNI KURS GITARE 2015/2016

NIKAD NIJE KASNO ZA SNOVE

U Kulturnom centru u Šapcu, u toku je promocija Kreativnog kursa gitare koji organizuje Gitar art festival, u saradnji sa ambasadom SAD, u Beogradu i 18 gradova Srbije.
- U Šabac smo došli prošle godine, imamo oko dvadesetak polaznika koji su završili prvi kurs. Grad Šabac ima na raspolaganju deset gitara, koje su donacija američke ambasade za sve one koji nemaju gitaru, a žele da nauče da sviraju. Kurs je namenjen početnicima, onima koji nikada nisu svirali gitaru, pruža najosnovnije muzičko obrazovanje kada je u pitanju klasična, akustična i električna gitara, kaže Boško Radojković, osnivač i direktor Gitar art festivala.
Kreativni kurs gitare prati kalendar školske godine, što znači da se program odvija u vremenskom intervalu od oktobra do juna. U sklopu redovne i obavezne nastave, biće održana 62 časa gitare i 8 časova dodatne nastave.
- Pored fonda od 70 časova, polaznici dobijaju dva nastupa – Novogodišnji koncert i završni koncert u junu i dva gostovanja - 12. i 13. marta u Beogradu na Gitar art festivalu u Domu omladine, koji organizujemo samo za naše polaznike iz Srbije. Ono što je privilegija ovogodišnjeg kursa je ogroman, gala koncert na svečanom otvaranju 50. Gitarijade u Zaječaru, dodaje Radojković.
Zainteresovani se mogu javiti u Kulturni centar, ili na broj telefona 0112206245. Članarina za za Kreativni kurs gitare iznosi 3.000 dinara mesečno. Svi mogu da se upišu, bez obzira na godine, jer, za ostvarenje snova, nikad nije kasno.
“Gitar art fest je od šačice zanimljivih muzičkih događaja objedinjenih kapom ljubitelja klasične, pa i svake akustične gitare, bez pompe, izrastao u moderan, međunarodni festival zavidne raznolikosti programa.”
(Dragan Kremer)

M.F.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa