8. oktobar 2015.8. okt 2015.
SAOPŠTENjE ZA JAVNOST DRŽAVOTVORNOG POKRETA

POVEĆATI KAZNE ZA PISANjE GRAFITA

Tokom proteklih godina, veliki broj građana Šapca i gradska uprava su uložili veliki iznos sopstvenih sredstava u sređivanje oronulih fasada na kućama i javnim građevinama. Na žalost, svedoci smo da se iste te fasade, odmah nakon završetka radova, uništavaju pisanjem grafita i poruka, od strane nepoznatih izvršilaca. Apeli građana Šapca i gradske uprave da se fasade privatnih kuća i javni objekti ne uništavaju, očigledno nisu urodili plodom.
Imajući u vidu, da je kaznena politika u ovoj oblasti regulisana Odlukom o komunalnim delatnostima Grada Šapca, koji donosi Skupština Grada Šapca, pozivamo je da na prvoj narednoj sednici promeni ovu Odluku i poveća iznos kazne za uništavanje fasada. Naime, dosadašnji minimalni iznos kazne za fizičko lice, koje komunalna policija zatekne u uništavanju fasade je bila 5.000,00 dinara. Imajući u vidu obim štete koji se nanosi vlasniku objekata, Državotvorni pokret Srbije zahteva od Skupštine Grada Šapca da se minimalni iznos kazne poveća na 40.000,00 dinara.
Nadamo se da će zaprećena kazna biti dovoljan razlog da nepoznati počinioci prestanu da uništavaju Grad Šabac i time nanose ogromnu materijalnu štetu vlasnicima objekata. Komunalnu policiju Grada Šapca pozivamo da podnosi prijave protiv počinilaca i da nakon zakonom predviđenog postupka, njihova imena daju vlasnicima objekata, da bi oni mogli da ih tuže nadležnom sudu za nadoknadu štete.
Državotvorni pokret Srbije, Pove

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa