15. oktobar 2015.15. okt 2015.
AKCIJA CENTRA ZA SOCIJALNI RAD I„HUMANOG SRCA ŠAPCA“

OGREV ZA 12 PORODICA

Porodice koje žive u objektu namenjenom socijalnom stanovanju u zaštićenim uslovima dobile su pomoć u ogrevu pred nastupajuću zimu
Fond „Humano srce Šapca“ donirao je 36 kubika ogrevnog drveta porodicama koje žive u zgradi namenjenoj socijalnom stanovanju u ulici Zeke Buljubaše na Kamičku. Dvanaest porodica dobilo je po tri kubika drva pred zimu.
- Ovo je treći put da nabavljamo drva za ljude koji ovde žive. Centar za socijalni rad i fond „Humano srce Šapca“ sarađuju veoma dobro, te smo na njihov predlog i ove godine obezbedili drva za porodice koje su zbog ratnih dejstava izgubile svoje domove, i ne mogu sami da obezbede ogrev, rekla je Ružica Popović, predsednica Upravnog odbora „Humanog srca Šapca“.
Raspodelu ogrevnog drveta organizovao je Centar za socijalni rad, čiji direktor Milan Vasić ističe da saradnja sa „Humanim srcem“ daje veoma dobre rezultate, a korist od nje imaju socijalno ugroženi građani.
- Prošle godine smo izdvojili 130.000 dinara kako bi obezbedili deo ogreva za porodice koje žive u ulici Zeke Buljubaše. Ovim ljudima je veoma značajno to što neko misli na njih. Zbog specifičnih uslova u kojima žive neophodna im je institucionalna, ali i pomoć nevladinih organizacija, naveo je Vasić.
Pomoć je dodeljena porodicama koje je, u većini slučajeva, ratni vihor na području bivše Jugoslavije doveo u Šabac. Najveći deo njih živi od socijalne pomoći, te im besplatan ogrev dosta znači.
- Ruža Popović pomaže stotinama ljudi kao što smo mi. Imala sam dva smrtna slučaja u porodici za dve godine, živim sa sestričinom koja je student veterine. Od mojih 10.000 dinara socijalne pomoći ne bi mogle da živimo da nam nije Ruže, koja nam pomaže na sve načine, a sada i ogrevom. Neizmerno sam zahvalna i direktoru Centra za socijalni rad Milanu Vasiću, koji se trudi da nam pomogne kada god to može. Veoma je human čovek, njegova vrata su nam uvek otvorena, i sve što je u njegovoj moći i po zakonu, omogućio nam je da dobijemo. Tokom 22 godine koliko živim u Šapcu od kad sam izbegla iz Sarajeva, nije bilo boljeg direktora Centra za socijali rad, rekla je Milena Mirković, jedna od stanarki naselja u ulici Zeke Buljubaše.
Za ostale korisnike novčane socijalne pomoći i samohrane majke koje su korisnici ove usluge, isplata novčanih sredstava za nabavku ogrevnog drveta počeće uskoro. Pozive će dobiti od Centra za socijalni rad.
Procentualno, grad Šabac u odnosu na druge lokalne samouprave izdvaja najviše novca iz gradskog budžeta za usluge iz oblasti socijalne zaštite. Direktor Centra za socijalni rad ističe da u realizaciji aktivnosti imaju snažnu podršku nevladinog sektora, odnosno ustanova poput „Humanog srca Šapca“, „Karitasa“ i drugih organizacija.
M.Maksimović

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa