15. oktobar 2015.15. okt 2015.
U GRADSKOM UDRUŽENjU PENZIONERA GRADA ŠAPCA ODRŽANO KNjIŽEVNO-MUZIČKO VEČE

LEPŠA STRANA TREĆEG DOBA

Prošlog petka u sali Gradskog udruženja penzionera Šabac učenici Stručne hemijske i tekstilne škole sa svojim profesorima Dušicom Đuričić i Boškom Živanovićem održali su književo-muzičko veče. Tokom četrdesetpetominutnog programa najstariji sugrađani imali su priliku da čuju stihove iz najnovije zbirke poezije koju su nedavno zajednički objavili pomenuti profesori. Uz pratnju prof. Živanovića na gitari i klavijaturama, talentovani učenici izveli su desetak starih, izvornih pesama.
U „Oktobru - mesecu solidarnosti sa starima“ ovo je bila izuzetna prilika za nesvakidašnje druženje na obostrano zadovoljstvo zahvaljujući organizatorima Svetlani Ceci Žegarac, predsednici Udruženja, i prof. književnosti Bošku Živanoviću. Oduševljenje su izrazili kako penzioneri tako i sami učesnici, posebno đaci među kojima su neki po prvi put uzeli učešće na jednom ovakvom kulturnom dešavanju.
Oba profesora istakla su da im je posebno zadovoljstvo što su dali nesebičan doprinos ulepšavanju „jeseni života“ svojim dragim sugrađanima, ali što je ovo bila i svojevrsna prezentacija škole koja tradicionalno učestvuje u kulturnom životu grada Šapca.
O. G.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa