1. jul 2010.1. jul 2010.

SRBI SU KRALjEVSKI NAROD

Već smo potrošili deceniju udarajući glavom na sve kapije, kucali smo na mnoga vrata, tražili izlaz i rešenja tamo gde ih nema. I kad se učini da su potrošene sve stranputice, svi slepi koloseci, ponovo iz početka traže se novi.
Neosporno je da svi hoće, da svi traže rešenje i političku formulu za zdravu, sabornu, prosperitetnu, ekonomski i politieki respektabilnu Srbiju. Kad pogledamo celokupnu javnu scenu na ovaj posao energiju i znanje nesebično troše i vlast i opozicija i matica i dijaspora i vladine i nevladine organizacije i kurta i murta i kuso i repato. Al rešenja nema, pa nema. I što je još gore, mi sve siromašniji, sve beznadežniji, a Srbija smanjuje li se smanjuje.
Vidi li se kraj ovoj agoniji? Šta nam valja činiti? Kao da smo ušli u začarani krug iz kog nema izlaza. Zavesa samo što nije pala, i zato upamet se stavimo, reagujmo mudro, odlučno i istorijski odgovorno.
Za početak konstatujmo da sve rešenja i odgovore više ne tražimo u državnom uređenju koje nam je najužasnijim i najbestijalnijim zločinom nametnuto. Što bi rekao mudri Valtazar Vogošiae „Što se grbo rodi, vreme ne ispravi“.
Zato ispravimo ovu strašnu istorijsku nepravdu, vratimo se tradiciji i korenima, izmirimo se sami sa sobom i sa Bogom. Tada će svet i međunarodna zajednica početi da nas uvažava i sa nama razgovara a ne kao do sada da smo im samo parija. Zbog svega ovoga politički anoreksična Republika mora postati demokratski stabilna Kraljevina Srbija.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa