15. oktobar 2015.15. okt 2015.
IGRAONICA ROĐENDAONICA SA DNEVNIM BORAVKOM „VESELA ZVONČICA“

PROSTOR ZA DRUŽENjE I UŽIVANjE

Nedavno je Šabac dobio još jedan prostor za najmlađe. U pitanju je Igraonica rođendaonica sa dnevnim boravkom „Vesela Zvončica“. Smeštena u Ulici Milutina Bojića 6 svojom spoljašnjosti privlači pažnju. Ipak, ono što zauvek osvoji srca roditelja je pažnja i posvećenost vaspitačica koje se za mališane uzrasta od dve do pet godina brinu svakog radnog dana od pola sedam ujutru do pola šest popodne.
- San se ostvario. Kada sam se odlučila šta ću studirati imala sam u startu podršku roditelja u otvaranju jednog ovakvog prostora. Za naziv „Vesela Zvončica“ odlučila sam se jer me je ovaj crtani lik razveseljavao još dok sam bila dete. Upravo tu atmosferu želela sam da prenesem na današnju decu – kaže vaspitač Mirjana Jeremić, inače i direktor novootvorene ustanove.
Iako otvoreni tek tri sedmice već sad imaju lepa iskustva sa decom i njihovim roditeljima. Svakodnevno se brinu za tri devojčice i dva dečaka različitog uzrasta.
- Početak nije bio lak jer deca nisu imala klasičan period adaptacije u kome učestvuju i roditelji. Svaka naša adaptacija bila je bez prisustva roditelja ali je sve proteklo na najbolji mogući način. Deca su se brzo uklopila kako sa nama tako i međusobno. Sada je to složna, zadovoljna grupica – dodaje Mirjana.
Tokom boravka deci su obezbeđene dve užine, doručak i ručak. O kvalitetu namirnica se vodi računa, a za njihovu pripremu brine se tetka Danka koja se pokazala kao izvrsna kuvarica.
- Posle doručka obavezno se sa njima obavljaju određene aktivnosti. Posle toga silazimo u Igraonicu gde imaju pola sata da se izigraju. Zatim slede ostale aktivnosti. Naravno, i popodnevno spavanje.
Adekvatan, prostran prostor, deci osim prijatne atmosfere u kome provode veći deo dana pruža i svu moguću bezbednost što je i prvi zahtev roditelja sa kojima se susreću zaposleni.
- Upravo prvo što zapaze kod nas to je bezbednost. Potrudili smo se da niko ne može da uđe neprimećen. Objekat je obezbeđen alarmom i video nadzorom. Kapija se otvara automatski iz zgrade. Trudili smo se jer je i nama najbitnija bezbednost. Roditeljima je važno i da deca budu zadovoljna, da im je lepo, a to je takođe bitno jer deca ponekad ostanu tokom celog dana – ističe Mirjana.
Kada je u pitanju zadovoljstvo toga ne nedostaje. Nasmejani, raspoloženi, vedri sa osmehom na licu, mališani pokazuju da su ovde našli drugi dom i, kako reče mali Vuk, mesto za uživanje.
- Lepo se igramo, družimo. Deca stvarno vole da dolaze što potvrđuju kako oni sami tako i njihovi roditelji koji vikendom neizostavno čuju bar jedanput pitanje: „Kada ćemo u vrtić?“ Jedva čekaju da dođu, a to je ono najvažnije. Da nije tako ne bi rado dolazili i družili se sa nama. Igraonica im je jedno od najomiljenijih mesta jer predstavlja svojevrstan ventil za pražnjenje njihove energije. Na obostrano zadovoljstvo zabavna sportska aktivnost – ističe Nada Jakovljević, vaspitač.
Planova, kako kažu, ima dosta. Nadaju se da će do kraja godine imati veću grupu kojoj će moći da ponude i razne sekcije poput likovne, časova engleskog jezika i slično. Ono što ih za sada izdvaja od drugih je poseban podrumski prostor koji se može koristiti za proslavu rođendana ali ne sa klasičnim izdavanjem na sat vremena. Za svakoga ponešto, rekli bi, a opet sve u službi dece i njihovog što bolje provedenog vremena.
O. Gavrilović

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa