15. oktobar 2015.15. okt 2015.
IZLOŽBA U GALERIJI KULTURNOG CENTRA

MORSKE IMPRESIJE

U ponedeljak, 19. oktobra, u galeriji Kulturnog centra je otvorena izložba Rajka R. Karišića pod nazivom “Morske impresije”.
“Ovo pred vama, jeste pojavljivanje jednog od mnogobrojnih foldera gospodina, umetnika Rajka Karišića, čija se slava na daljinu širi, zahvaljujući talentima mnogobrojnim i nesvakidašnjim, fanatičnom trudu. Ovo je jedan lirski upad, jedan fini segment iz opusa njegovog fantastičnog, koji je odavno zašao među numere miliona; ovo je kap esencije njegove stvaralačke koja pada među nas, a nekoga će svakako da dotakne i proizvede, ko zna šta, i koliko još lepoga i neobičnog...”, zabeležio je Dušan Milovanović.
Rajko R. Karišić je rođen u Bačkom Dobrom Polju 1952. godine. Gimnaziju je završio u Vrbasu, a Mašinski fakultet u Novom Sadu. Do sada je izlagao radove na preko pedeset samostalnih i više stotina kolektivnih izložbi fotografija u zemlji i inostranstvu. Učestvovao je na pedesetak kolonija i saborovanja kao umetnički fotograf i slikar. Kao samostalni autor, izdao je 83 fotomonografije i 19 minimonografija posvećenih našim crkvama i manastirima. Za svoja ostvarenja u oblasti umetničke fotografije, dobio je nekoliko desetina nagrada i priznanja.
Izložbu “Morske impresije”, Šapčani mogu pogledati do 26. oktobra.

M.F.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa