15. oktobar 2015.15. okt 2015.
KOCELjEVA

KARAĐORĐEVA DOBIJA NOVO RUHO

U Koceljevi su nastavljeni radovi na rehabilitaciji uličnog sistema. Proteklih dana, u okviru državnog programa sanacije posledica od poplava, započeta je rekonstrukcija jedne od najdužih i najprometnijih ulica.
Prvu fazu revitalizacije Karađorđeve ulice, koja je nakon prošlogodišnjih poplava i rušenja mosta na reci Tamnavi na obilaznici oko ove opštine preuzela ulogu tranzitne saobraćajnice, finansira JP “Putevi Srbije”. Za izgradnju kolovoza i postavljanje ivičnjaka u dužini od 960 metara prema projektnoj dokumentaciji, koja se poklapa sa izvođačkom cenom, biće potrošeno 23 miliona dinara.
Skoro četiri miliona više predviđeno je da košta izgradnja kišne kanalizacije koja predstavlja drugu fazu realizacije projekta i koju će finansirati koceljevačka opština. Ova lokalna samouprava izdvojiće i oko 8,5 miliona za izgradnju trotoara sa zelenom površinom sa obe strane ulice
–Raspisana je javna nabavka za izgradnju trotoara sa desne strane gledano od ulice Miće Stanojlovića zato što je za sada to tehnički izvodljivo bez dodatnih radova. Do kraja oktobra meseca trebalo bi da bude izabran izvođač radova- rekao je direktor Direkcije za građevinsko zemljište, puteve i izgradnju Dragan Milinković.
On je najavio da će uskoro početi pripremni radovi za asfaltiranje i asfaltiranje dela nekategorisanog puta Družetić Bobija u dužini od oko pola kilometra, zatim dela puta u Donjem Crniljevu od reke Tamnave do stanova a novo lice dobiće kolovozi u Ustaničkoj kao i u Boračkoj ulici od Šeste ličke do Ljutice Bogdana.
–Svi ovi radovi koštaće oko osam miliona što je za oko 1,3 miliona dinara manje u odnosu na predračunsku vrednost- dodao je direktor ovog javnog preduzeća.
Vesna Bošković

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa