15. oktobar 2015.15. okt 2015.
KONFERENCIJA SRPSKE NAPREDNE STRANKE

SPORNE OSTAVKE

Gradski odbor Srpske napredne stranke održao je u petak konferenciju za medije na kojoj su glavna tema bili izbori za Savet Mesne zajednice Mrđenovac. Raspisivanje ovih izbora bilo je i uzrok prekida sednica gradske Skupštine prošle sedmice.
Izbore je raspisao predsednik Skupštine prim. dr Slobodan Mirković nakon što je pet članova Saveta podnelo ostavke, koje su potom želeli da povuku. Međutim, predsednik Saveta MZ Mrđenovac, Milić Granić, na konferenciji doveo u pitanje upravo način na koji su te ostavke podnete.
Prema Granićevim navodima, ljudi bliski Gradskoj upravi sakupljali su potpise od članova, a potom ih predali, što je u suprotnosti sa Statutom MZ. Granić je izjavio i da su vršili ucene i davali različita obećanja, da bi došli do tih ostavki, pa i da je njemu samom nuđeno da traži šta hoće.
-Prva dvojica su potpisala početkom septembra, treći sredinom, a poslednja dvojica krajem meseca. Svi ti potpisi su na jednom papiru i pod istim datumom. Izbori su raspisani, a meni nije poslata ta odluka. Postoji i spisak komisije za koju piše da ju je sastavio Savet MZ, a bez pečata i mog potpisa, naveo je Granić.
Na konferenciji je istaknuto da se ostavke mogu podneti samo na sastanku Saveta, predsedniku, koji ih potom predaje predsedniku Skupštine.
Granić se žalio i Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave koje je potom zahtevalo od sekretara skupštine potrebnu dokumentaciju na osnovu koje će postupiti u skladu sa svojim nadležnostima.
Milić Granić je u utorak podneo krivičnu prijavu protiv N.N. lica koje je izabralo članove za izbornu komisiju.
M.M.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa