15. oktobar 2015.15. okt 2015.
SAOPŠTENjE INICIJATIVE SELO GRAD

PROTIV NASILNIŠTVA

Inicijativa „Selo grad“ najoštrije osuđuje dešavanja na 24. sednici Skupštine grada Šapca, koja je zbog bahatog i nasilnog ponašanja odbornika Srpske napredne stranke, trajala dva dana.
Zbog grubog kršenja Pravilnika i Statuta Skupštine grada Šapca, odbornicima SNS je naloženo da se udalje sa sednice, nakon čega su oni fizički sprečili gradonačelnika, članove Gradskog veća, druge odbornike, direktore javnih preduzeća i ustanova da uđu u salu u kojoj se održavala sednica.
Vređanjem legalno izabranih predstavnika građana, odbornici SNS su osramotili i građane Šapca koji su ih birali na te funkcije. Njihova prostota baca ljagu i degradira sve demokratske institucije.
Inicijativa „Selo grad“ se oštro protivi svim oblicima nasilničkog ponašanja i zastrašivanja. Pitamo odbornike SNS da li misle da na ovaj način, svojim vulgarnim, agresivnim i bahatim postupcima, u pravom svetlu predstavljaju građane Šapca ili sve to rade zarad medijske pažnje i jeftinih političkih poena. Pitamo ih da li je to još jedan od nasilnih pokušaja da preuzmu vlast u gradu Šapcu, kao što je bila zloupotreba prošlogodišnjih poplava.
Apelujemo na odbornike SNS da ne zastrašuju građane Šapca svojim prostaklukom i sejanjem straha pred lokalne izbore.
Šabac nije i ne sme biti mesto u kome će nasilnici sprečavati slobodu govora i misli i ograničavati slobodu kretanja bilo kome.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa