Berza

  • aero 880 ▼ -0,57%
  • amsopb 650 ▼ -5,80%
  • dinnpb 3.650 ⚫ 0,00%
  • dnos 1.811 ▲ 3,84%
  • jmbn 7.100 ▲ 1,43%
  • niis 678 ▼ -0,29%
(1. jul 2010.)
U ŠABAČKOM GERONTOLOŠKOM CENTRU:

BABA ZAGINA KUĆA

Već tridesetak godina Zagorka Zaga Mitrović korisnik je Gerontološkog centra u Šapcu. Iznemogla i nepokretna, skoro polumrtva, 1980. godine stigla je u Centar na intervenciju šabačkog Centra za socijalni rad.
Do tada živela je kao usvojenica Dragomira i Stanice Veselinović u Cerovcu, koji su je prihvatili kao sedmogodišnju devojčicu
Do sedme godine živela sam sa babom Stanijom Babić. Kada sam ostala bez majke Tiosave i oca Milutina imala sam tri godine, ni ne pamtim ih. U porodici Veselinović provela sam 44 godine, a zatim sam živela sama, priča Zaga Mitrović.
Kao usvojenica živela je težak život. Radila je i muške i ženske poslove. Spremala je kuću, namirivala stoku, orala njivu... Ništa neobično za jedno seosko domaćinstvo. Međutim, neobično je to što je sve te poslove Zaga radila, a od rođenja nema prste na rukama i nogama.
U tadašnjem Domu za stare, današnjem Gerontološkom centru, Zaga je dobila svu potrebnu negu i nije dugo trebalo da stane na noge i bude potpuno izlečena.
Ja imam osećaj kao da sam ovde rođena. Svo osoblje gledam kao najrođenije. Volim ih. Jako su pažljivi i spremni u svakom momentu da nama korisnicima pomognu, kaže Zaga.

Najnoviji broj

18. jul 2019.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa