1. jul 2010.1. jul 2010.
U ŠABAČKOM GERONTOLOŠKOM CENTRU:

BABA ZAGINA KUĆA

Već tridesetak godina Zagorka Zaga Mitrović korisnik je Gerontološkog centra u Šapcu. Iznemogla i nepokretna, skoro polumrtva, 1980. godine stigla je u Centar na intervenciju šabačkog Centra za socijalni rad.
Do tada živela je kao usvojenica Dragomira i Stanice Veselinović u Cerovcu, koji su je prihvatili kao sedmogodišnju devojčicu
Do sedme godine živela sam sa babom Stanijom Babić. Kada sam ostala bez majke Tiosave i oca Milutina imala sam tri godine, ni ne pamtim ih. U porodici Veselinović provela sam 44 godine, a zatim sam živela sama, priča Zaga Mitrović.
Kao usvojenica živela je težak život. Radila je i muške i ženske poslove. Spremala je kuću, namirivala stoku, orala njivu... Ništa neobično za jedno seosko domaćinstvo. Međutim, neobično je to što je sve te poslove Zaga radila, a od rođenja nema prste na rukama i nogama.
U tadašnjem Domu za stare, današnjem Gerontološkom centru, Zaga je dobila svu potrebnu negu i nije dugo trebalo da stane na noge i bude potpuno izlečena.
Ja imam osećaj kao da sam ovde rođena. Svo osoblje gledam kao najrođenije. Volim ih. Jako su pažljivi i spremni u svakom momentu da nama korisnicima pomognu, kaže Zaga.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa