15. oktobar 2015.15. okt 2015.
OD 5. DO 13. NOVEMBRA U ŠABAČKOM POZORIŠTU

VEČERI DUŠANA KOVAČEVIĆA

Početak novembra u Šabačkom pozorištu biće u znaku akademika Dušana Kovačevića, dramskog pisca, scenariste i pozorišnog radnika. Šapčani će imati priliku da od petog do trinaestog novembra pogledaju pozorišna i filmska ostvarenja od sedamdesetih godina prošlog veka do današnjih dana.
„Večeri Dušana Kovačevića u Šapcu“ otvoriće u četvrtak, 5. novembra, Zvezdara teatar predstavom „Rođendan gospodina Nušića“ u režiji Nebojše Bradića. Naredne večeri, Narodno pozorište u Beogradu izvešće predstavu „Ko to tamo peva“.
U subotu, 7. novembra, sa početkom u 11 časova održaće se „Simpozijum teatrologa posvećen delu Dušana Kovačevića. Uz moderatora dr Svetislava Jovanova govoriće Igor Burić, dr Aleksandar Kuzmić, mr Boško Milin, mr Aleksandar Milosavljević, mr Milivoje Mlađenović, dr Mihajlo Pantić, dr Ksenija Radulović, Željko Hubač.
Nedelja, 8. novembar, predviđena je za Filmski maraton u okviru koga će se prikazati filmovi snimljeni po scenariju Dušana Kovačevića. Na svaka dva sata od 12 do 22 časa smenjivaće se filmovi „Ko to tamo peva“, „Sabirni centar“, „Profesionalac“, „Maratonci trče počasni krug“, „Balkanski špijun“ i „Podzemlje“.
Početak naredne sedmice, 9. novembar, obeležiće predstava Ateljea 212 „Sveti Georgije ubiva aždahu“ u režiji Ljubomira Mucija Draškića. Do petka, kada se završava manifestacija, ljubitelji pozorišne umetnosti imaće priliku da pogledaju „Urnebesnu tragediju“ Crnogorskog narodnog pozorišta iz Podgorice u režiji Veljka Mićunovića, „Kumove“ i „Generalnu probu samoubistva“ Zvezdara Teatra u režiji Dušana Kovačevića. Sve predstave će biti igrane od 20 časova.
Poslednje večeri, 13. novembra, sa početkom u 20 časova održaće se Veče poezije „Posle pedeset godina“ Dušana Kovačevića i prijatelja. Sav prihod sa ove večeri otići će u humanitarne svrhe.
CENE KARATA
Cena pojedinačne karte za „Večeri Dušana Kovačevića u Šapcu“ biće 600 dinara, kompleta karata za dve predstave 900, za tri 1.200, a za sve 2.500. Za filmski maraton 100 dinara i važi za sve projekcije.
O. G.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa