15. oktobar 2015.15. okt 2015.
NAGRADA ZA NAĐU GARAČIĆ, UČENICU ŠKOLE PRIMENjENIH UMETNOSTI, NA KONKURSU AMERIČKE ORGANIZACIJE „BONj SEAT OCEAN ANjARENESS PROGRAMS“

OKEAN VIZIJOM FIRMOPISCA-KALIGRAFA

U konkurenciji hiljadu srednjoškolaca iz trideset pet država učenica Škole primenjenih umetnosti Nađa Garačić na ovogodišnjem konkursu, četvrtom po redu, u organizaciji američkog „Bonj Seat Ocean Anjareness Programs“, osvojila je treću nagradu za umetnički rad - plakat na temu „Naši okeani - naša plastika“.
- Drago mi je što sam učestvovala na ovom konkursu i dala svoje viđenje jednog od globalnih problema današnjice – zagađenja okeana. Nagrada u ovako velikoj konkurenciji mi veoma znači i predstavlja veliki podsticaj za dalje lično usavršavanje u oblasti grafičkog dizajna kojim planiram da se bavim profesionalno. Novčani dobitak mi je manje bitan, ali sigurno ću ga upotrebiti za nabavku opreme koja će mi biti neophodna za dalji rad u ovoj oblasti - rekla je Nađa, učenica IV2.
Nadasve talentovanoj učenici obrazovnog profila firmopisac - kaligraf ovo nije prva nagrada ali predstavlja jedan od njenih dosadašnjih najvećih uspeha. Vredna novčana nagrada u iznosu od pet stotina američkih dolara biće joj svakako veliki podsticaj za dalje usavršavanje u oblasti grafičkog dizajna.
- Autentična ideja u savremenim okvirima likovnih i primenjenih umetnosti, a posebno u grafičkom dizajnu, predstavlja poseban kvalitet i upravo je originalnost, uz kvalitetnu realizaciju, presudno doprinela da Nađin rad bude nagrađen. Poznata grafika „Veliki talas“, majstora ukijo-e tehnike japanskog drvoreza - Hokusaija, koja na veoma sugestivan način prikazuje čovekovu borbu sa stihijama, u Nađinoj interpretaciji dobija novu dimenziju, jasno i nedvosmisleno ukazujući na pretnju i opasnost koju nosi prekomerna upotreba naizgled bezazlenih plastičnih materijala iz naše svakodnevice - naglasio je prof. Mihailo Simović, Nađin mentor.
Zadovoljstvo Nađinim uspehom nije krila ni direktorka Nevenka Đokić.
- Škola primenjenih umetnosti postavlja visoke standarde u radu i nakon veoma uspešne prethodne školske godine u kojoj su učenici naše škole osvojili brojne nagrade i priznanja na republičkom i međunarodnom nivou, ova Nađina nagrada predstavlja dragoceni podsticaj našim učenicima da i ubuduće nastave rad na svom umetničkom uzrastanju i profesionalnom usavršavanju - dodala je direktorka.

O. G.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa