15. oktobar 2015.15. okt 2015.
GOSTI DRUGE VEČERI „BLUES & JEZZ FESTIVALA“ 31. OKTOBRA MIGEL ZENON I DAVID PENjA DORANTES

ZVEZDE DžEZA I LATINO MUZIKE

Na 15. Internacionalnog „Blues & Jeez festivala“, koji će se održati 30. i 31. oktobra, u Šabačkom pozorištu Šapčani će imati priliku, da između ostalog čuju zvezde fuzije džeza i latino muzike Portorikanca Migela Zenona i Španca Davida Penju Dorantesa i to druge večeri od 20.30 časova.
Širom sveta uvažavan kao jedan od najuticajnijih, revolucionarnih saksofonista svoje generacije, uspešno balansirajući između tradicije i inovacije, razvio je jedinstveni izraz kao kompozitor i konceptualista. Svoj rad usmerio je na uspostavljanje najbolje mešavine latino-američkog folklora i džeza. Ovogodišnji je dobitnik priznanja za najboljeg saksofonistu od strane američke Asocijacije džez kritičara. Četvorostruki je dobitnik Gremija i Latin Gremija. Dodeljujući mu tzv. „Grant za genij“ Fondacija Mekartur istakla je da je „ovaj mladi muzičar i kompozitor veliča umetničku, kulturnu i društvenu tradiciju džeza, u isto vreme stvarajući potpuno novi džez jezik za 21. vek“.
Mega zvezda španske muzičke scene, David Penja Dorantes, spojivši izuzetno ekspresivne tehnike kroz specifičan zvuk publici daruje emociju džeza i flamenka, ritam muzike i plesa, povezujući misli, želje i emocije.
Sve to i mnogo više doneće 15. Internacionalnog „Blues & Jeez festivala“.
O. G.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa